«Французьку весну» на Софійській площі Києва відкриють «Божевільні дзвонарі»

15 березня 18:22

Організатори «Французької весна» обіцяють фантастичне дійство на відкритті фестивалю в Києві.

 

«Французька весна в Україні» відкриється 4 квітня на Софійській площі Києва фантастичною виставою «Божевільні дзвонарі» від компанії Transe express о 20:30. Про це повідомив під час прес-конференції посол Франції в Україні Ален Ремі.

Організатори обіцяють, що цілий оркестр незвичайних музикантів підніметься в повітря і буде літати в небі, дивуючи всіх своїм мистецтвом передзвону, і що ця «музика» приверне увагу всього міста, а її відгомони, без всякого підсилювача, почують тисячі людей.

Серед фестивальних заходів українці також зможуть побачити сучасну циркову виставу «Чудо-водні історії», побувати на допрем'єрних показах фільмів і на Ночі короткого метра, взяти участь як у музичній програмі французьких солістів у «Тижні високої класики», що організовано диригентом Романом Кофманом, так у літературній- зустрічі з письменниками Жілем Розьє і П'єром-Луї Бассом. Їх участь у фестивалі є прагненням «вписати» в рамки «Французької весни» тему чемпіонату Євро-2012 і відзначити зв'язок між футболом і глобалізацією. Окрім того, публіці представлять виставку сучасного живопису «Жива фігура», а також театральні постановки.

Завершить фестиваль концерт групи Paris Combo на Співочому полі в Києві 27 квітня о 19:30.

Як і завжди, зазначили організатори, більша частина заходів буде для відвідувачів безкоштовною, решта - з мінімально можливою платою.

Розповідаючи про події фестивалю, посол Франції назвав його «прекрасною авантюрою», і зазначив, що нинішня «Французька весна» є черговим свідченням спроби посольства і французьких організацій і компаній поставити культурне співробітництво на центральне місце двосторонніх обмінів в Україні. !zn

Читайте також:

Українцям покажуть нове італійське кіно

У Києві презентують ГогольFEST-2012

У Києві відбудеться міжнародний скульптурний фестиваль