Forbes назвав найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду: лідирує Том Круз

04 липня 13:03

Том Круз за рік заробив 75 млн доларів і випередив Леонардо ДіКапріо у списку найбільш високооплачуваних акторів. Третє місце займає Адам Сендлер.

 

Журнал Forbes опублікував список найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду. Мова йде про заробітки зірок у період з травня 2011 по травень 2012 року. Зазначимо, що цього року на перше місце вирвався Том Круз, скинувши з верхнього ступеня п'єдесталу Леонардо ДіКапріо, заробітки якого впали з 77 млн доларів до 37 млн доларів.

Джонні Депп за рік перемістився з другого рядка на сьомий, а «несерйозний» Адам Сендлер втримався на третьому, незважаючи на те, що заробив цього року на 3 мільйони менше, ніж минулого, пише Forbes.

Топ-10 найбільш високооплачуваних акторів Голлівуду виглядає так:

1. На першому місці в рейтингу - Том Круз, який перебуває у процесі розлучення з Кеті Холмс. За останній рік він заробив 75 млн доларів. Це робить його найбільш високооплачуваним актором Голлівуду і змушує журналістів гадати, на яку частину його доходів має намір претендувати Кеті Холмс, яка вимагає одноосібної опіки над дочкою Круза, Сурі.

2. На другому місці - Леонардо ДіКапріо (37 млн доларів). Останній фільм ДіКапріо, «Дж. Едгар», не приніс йому ані фінансового успіху, ані визнання публіки.

3. Третє місце займає Адам Сендлер (37 млн доларів). Він належить до числа акторів, яких недолюблюють критики, але обожнює публіка. Його фільм «Однокласники», що вийшов в 2010 році, зібрав у прокаті понад 270 млн доларів, проте його вельми недоброзичливо зустріли кінознавці.

4. Дуейн Джонсон (четверте місце) заробив за рік 36 млн доларів. При цьому кримінальний бойовик «Форсаж 5» за його участю зібрав у прокаті 636 млн доларів (не в останню чергу - завдяки яскравій грі Джонсона).

5. На п'ятому місці - один з кращих коміків Голлівуду, Бен Стіллер (33 млн доларів).

6. Шосту сходинку рейтингу займає комік і майстер епатажу Саша Барон Коен (30 млн доларів).

7. Сьоме місце у Джоні Деппа (30 млн доларів). У минулому році актор знімався одночасно в трьох фільмах, що зібрали по всьому світу більше 1 млрд доларів.

8. На восьмому місці - Вілл Сміт (30 млн доларів), який повернувся на екрани у фантастичній комедії «Люди в чорному 3».

9. Несподівано у список найбільш високооплачуваних акторів увійшов Марк Уолберг, який лише у 40 років довів, що має право претендувати на звання «зірки першої величини». За минулий рік він заробив 27 млн доларів (дев'яте місце).

10. Десяте місце займає Тейлор Лотнер (26, 5 млн доларів), який практично одночасно знімався у вампірській епопеї «Сутінки. Сага. Світанок» і фільмі «Погоня».

Читайте також:

«Мадагаскар-3» побив рекорд за касовими зборами в Україні

Почалися зйомки фільму про Стіва Джобса

Х'ю Лорі зіграє у ремейку «Робокопа»