Фільм Бена Аффлека "Арго" отримав премію британської кіноакадемії BAFTA

11 лютого 10:20

"Арго" називають одним з основних претендентів на "Оскар". Стрічка Бена Аффлека вже отримала низку нагород, у тому числі премію "Золотий глобус" за найкращий фільм.

 

Фільм Бена Аффлека про операцію зі звільнення американських заручників в Ірані "Арго" ("Операція Арго") названий найкращим фільмом на церемонії вручення премій Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (The British Academy of Film and Television Arts, BAFTA), яка відбулася увечері неділю, 10 лютого, у Лондоні.

Драма, у якій Аффлек виступив в якості режисера і виконавця головної ролі, претендувала на нагороди в семи категоріях. В результаті стрічка отримала три нагороди в номінаціях "Найкращий режисер", "Найкращий фільм" і "Найкращий монтаж" за роботу Вільяма Голденберга.

Раніше "Арго", що вийшов на екрани у жовтні 2012 року, був удостоєний низки інших нагород, у тому числі премії американських кінокритиків, продюсерів та премії "Золотий глобус" за найкращий фільм і найкращу режисуру.

За кількістю завойованих премій лідером 66-ї церемонії вручення найпрестижнішої кінонагороди Великобританії став мюзикл "Знедолені" (Les Miserables), який переміг у чотирьох номінаціях - "Найкращий звук", "Найкращий грим", "Найкраща робота художника-постановника" і "Найкраща актриса другого плану", яку отримала Енн Хетевей.

Британський актор Деніел Дей-Льюїс, який зіграв 16-го американського президента Авраама Лінкольна в однойменній біографічній стрічці Стівена Спілберга ("Лінкольн"), був удостоєний золотої маски БАФТА як "Найкращий актор".

Премію у номінації "Найкраща акторка" отримала француженка Еммануель Ріва, яка зіграла у драмі австрійського режисера Міхаеля Ханеке "Кохання", яку було визнано "Найкращим неангломовним фільмом".

"Найкращим британським фільмом" визнана нова стрічка про пригоди Джеймса Бонда "007: Координати "Скайфолл", яка також перемогла в номінації "Найкращий музичний супровід".

Британська академія кіно і телевізійних мистецтв була утворена 16 квітня 1947 року під назвою "Британська академія кіно". Перша премія БАФТА була вручена в 1948 році. !zn

Читайте також:

У США починається голосування за лауреатів премії "Оскар"

Кінокритики США назвали найкращим фільмом року трилер "Арго"

Оголошені номінанти на кінопремію "Оскар"

Фільм Спілберга "Лінкольн" отримав десять номінацій на премію BAFTA