Джон Гальяно подав позов до Christian Dior на 15 млн євро

30 серпня 09:34

Дизайнер від Модного Будинку Dior вимагає компенсацію у розмірі 15 млн євро, за неправомірне звільнення, що послідувало за гучним скандалом з расистськими висловлюваннями у минулому році.

 

Модельєр Джон Гальяно подав позов на 15 мільйонів євро до колишнього роботодавця - французького Модного Дому Dior.

Претензії дизайнера стосуються умов трудового договору, які нібито були порушені керівництвом Дому. Слухання у справі призначені на 4 лютого 2013 року і пройдуть в Парижі. Представник Гальяно поки ніяк не коментує інформацію, також незрозуміло, чи пов'язаний позов модельєра з його скандальним звільненням з Dior у березні минулого року.

Нагадаємо, 25 лютого 2011 року модельєр, що працював в Dior 15 років, опинився в центрі гучного скандалу в Парижі. В одному з кафе в центрі міста він, будучи напідпитку, вступив у грубу словесну лайку з парою, що сиділа за сусіднім столиком. Незабаром у пресу просочилися відомості про те, що в ході сварки Гальяно ображав їх, у тому числі, висловлюваннями расистського і антисемітського характеру

Незабаром після інциденту стало відомо, що модельєр відсторонений від роботи в модельному домі Christian Dior, а потім і звільнений.

Сам модельєр, виступаючи на процесі, пояснив подію пристрастю до алкоголю, антидепресантів та снодійного, а також «напруженою і виснажливою роботою» у Christian Dior і власній фірмі модного одягу.

Як повідомлялося, голлівудська актриса єврейського походження Наталі Портман, яка є обличчям парфумів Dior Miss Dior Cherie, відмовилася надалі співпрацювати з Гальяно.

Президент Dior Сідні Толедано також засудив дії модельєра, заявивши, що вважає його слова такими, що суперечать цінностям, які завжди відстоював Дім Dior. !zn

Читайте також:

Раф Сімонс змінив Гальяно в Dior


Наталі Портман шокована вчинком Гальяно. Dior поставив крапку

Джону Гальяно загрожує півроку в'язниці