Джекі Чан спростував чутки про свій відхід із кіно і пообіцяв зняти фільм у Росії

06 грудня 12:08

Зараз Джекі Чану 58 років. Він знявся у головних ролях більш ніж у 100 фільмах і є одним з найбільш знаменитих азіатських акторів у світі. Серед найбільш відомих стрічок за його участю - "Зброя бога 1-2", "Час пік 1-3", "Шанхайські лицарі", "Карате-пацан".

 

Голлівудський актор Джекі Чан представив у Москві новий фільм "Зброя бога 3: Місія Зодіак". Гостросюжетна стрічка вийде на екрани лише 31 січня, проте вже сьогодні артист, який виступив у цій стрічці в якості режисера, автора сценарію, постановника трюків і виконавця головної ролі, розповів російським журналістам про свою нову роботу.

Джекі Чан з'явився перед представниками ЗМІ одягненим у все чорне, його образ завершував чорний капелюх. Кінозірку зустрічали не тільки громом оплесків - йому подарували двох іграшкових панд у майках з ім'ям актора. Чан подякував російським фанатам, зазначивши, що вони дуже підтримують його.

Джекі на самому початку прес-конференції відповів на головне питання, розвіявши чутки про те, що він планує йти з кіно. "Мене неправильно зрозуміли, - пояснив актор. - Я не збираюся йти на пенсію. Подивіться, я навіть спеціально підстригся для зйомок у новому екшн-фільмі". Чан додав, що коли все-таки збереться на пенсію, то займеться своєю улюбленою справою - буде співати і записувати дуети з відомими виконавцями. Силу свого голосу він, на прохання журналістів, продемонстрував на прес-конференції.

У Чана запитали, як йому вдається одночасно бути і актором, й режисером, і продюсером, і автором сценарію. Він відповів, що знімається в кіно вже не одне десятиліття і все, що відбувається на знімальному майданчику, для нього природно і органічно. "Коли я виступаю в ролі режисера, я знаю, чого хочу, знаю, що хочу побачити, так що бути режисером мені подобається найбільше", - зізнався Джекі.

Відомо, що практично всі трюки у фільмах актор виконує сам. "Я вже переламав собі все - від верхівки до кінчиків пальців, - з посмішкою зауважив Чан. - Іноді я просто сміюся над собою, кажучи, що коли помру - віддам своє тіло якомусь НДІ або лікарні". При цьому артист зауважив: "Я завжди розумію, чи зможу зробити трюк, як високо я можу стрибнути і як далеко можу зайти".

Однак Джекі Чан додав, що в останні роки прагне до того, щоб включити у свої фільми більше акторської гри. "Я хотів показати, що я не просто борець, не просто людина, яка махає руками, але і актор, який, при цьому, вміє битися". Артист розповів і про свою мрію - відкрити у Китаї школу, де він міг би вчити людей акторській майстерності, робити з них "зірок" екшн-фільмів. "Дуже багато є людей, які володіють бойовими мистецтвами, але цього недостатньо, потрібно багато чого знати про кіно", - пояснив він.

Джекі Чан розповів, що хоча досить часто знімається у комедійних бойовиках, на знімальному майданчику він завжди серйозний і зосереджений. На питання, чому актор практично ніколи не грає негативних персонажів, він відповів, що вся справа у відповідальності перед юними глядачами. "Я знаю, що діти дивляться мої фільми, і тому я повинен бути хорошим, не можу їх розчарувати", - пояснив Чан.

Джекі вже бував у Москві, однак висловив надію, що йому і нині вдасться побувати на Червоній площі, побачити Кремль і "хоча б на півгодини вийти у місто". Крім того, він пообіцяв, що вже в наступному році почне знімати свій фільм у Росії. "Чекайте", - сказав він.

Джекі Чан відвідав Росію у рамках світового туру на підтримку фільму "Зброя бога 3: Місія Зодіак". У ньому він знову з'являється у ролі злодія на прізвисько "Яструб". Цього разу йому належить вкрасти 12 бронзових голів тварин, що символізують знаки Зодіаку. Полюючи за скарбами, герой стрічки побуває у Парижі, Шанхаї, Гонконзі, Сіднеї та інших містах.

Зараз Джекі Чану 58 років. Він знявся у головних ролях більш ніж у 100 фільмах і є одним з найбільш знаменитих азіатських акторів у світі. Серед найбільш відомих стрічок за його участю - "Зброя бога 1-2", "Час пік 1-3", "Шанхайські лицарі", "Карате-пацан". !zn

Читайте також:

Студія Діснея зніме сьомий епізод «Зоряних воєн»

Зйомки продовження «Аватара» почнуться у кінці 2013 року

Forbes склав список 10 найбільших фінансових аферистів світу

Чи Потрібен Ахметову український Голлівуд?