Два українських фільми отримали нагороди російського фестивалю "Кіношок"

24 вересня 15:49

У конкурсі короткометражного кіно "Межі шоку" гран-прі отримала стрічка українського режисера Мирослава Слабошпицького "​​Ядерні відходи". А нагорода Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії "За поетичну магію і магічний реалізм" присуджена фільму Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь".

 

В Анапі 23 вересня відбулася церемонія нагородження переможців XXI Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії "Кіношок-2012", який місто-курорт традиційно проводить з 1992 року.

Як повідомляє прес-служба фестивалю, в конкурсі короткометражного кіно "Межі шоку" гран-прі отримала стрічка українського режисера Мирослава Слабошпицького "Ядерні відходи". А нагороду Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії "За поетичну магію і магічний реалізм" присуджено фільму Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь", пише Ліга.net.

Головний приз фестивалю - "Золота лоза" - дістався фільму "Небеса моя обитель. Парізод". Приз за кращу чоловічу роль отримав Володимир Свірський (фільм "У тумані"), за жіночу - Яніна Лапенскайте (фільм "Замок сплячих метеликів"). Кращим оператором було визнано Олександра Симонова ("Я теж хочу"). Фільм "Самотній острів" переміг у категорії "Кращий сценарій". Кращим режисером став Заза Урушадзе ("Опікун").

Крім того, фільм Олексія Балабанова "Я теж хочу" було відзначено призом кінопреси імені Ірини Шилової. А кращим продюсером країни СНД і Балтії названо Тимура Бекмамбетова.

Нагадаємо, 23-хвилинну стрічку "Ядерні відходи" повністю знято в Чорнобилі та Прип'яті. Це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють у зоні відчуження. А фільм Михайла Іллєнка "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" висунуто від України на здобуття кінопремії "Оскар". !zn

Читайте також:

Держкіно б'є рекорди: в Україні знімуть відразу п'ять фільмів для дітей

Українському переможцю кінофестивалю в Локарно не вистачає коштів на новий фільм


"Запаморочення" Хічкока визнано кращим фільмом всіх часів