Дружина Кадирова представила у Дубаї нову колекцію «Леді Чечня»

26 березня 11:13

Будинок моди Firdaws, заснований дружиною президента Чечні Медні Кадировою, представив у Дубаї нову колекцію «Леді Чечня». Чеченські дизайнери присвятили свої роботи першій леді Чечні. «Показ у Дубаї - це перший крок до підкорення світу моди на Близькому Сході», - сказала Кадирова.

 

Показ нової колекції «Леді Чечня» від будинку моди Firdaws з Грозного, заснованого дружиною президента Чечні Медні Кадировою, відбувся у Дубаї, на сцені амфітеатру готелю One and Only Royal Mirage Hotel, повідомив сайт «Російські Емірати».

Чеченські дизайнери Заріма Яхаєва і Заур Мамедов присвятили свої роботи першій леді Чечні. Усього було продемонстровано понад 70 вечірніх і повсякденних вбрань, виготовлених з оксамиту, шифону, шовку і французького мережива, з елементами вишивки у східному стилі, прикрашених напівкоштовним камінням та кристалами.

«Природна краса і грація східних жінок надихає нас на створення творів мистецтва Firdaws. Я впевнена, що показ у Дубаї - це перший крок до підкорення світу моди на Близькому Сході», - сказала Кадирова.

За словами дизайнерів, чеченська мода сьогодні наближається до європейської, саме тому серед мусульманського вбрання можна було побачити приталені сукні облягаючого покрою. Цей одяг нині можна придбати тільки в бутиках у Грозному, проте будинок моди Firdaws планує відкривати магазини і в інших країнах, в тому числі, у Дубаї.

Як розповів дизайнер Мамедов, даний показ - перший для модельєрів за межами Росії, проте найближчим часом вони збираються влаштувати аналогічне шоу і у столиці Саудівської Аравії. Вже готується до виходу у світ зимова колекція, яка потішить всіх шанувальників високої моди унікальними виробами зі шкіри та хутра рідкісних тварин.

Будинок моди Firdaws, що означає «Райські сади», був заснований у Грозному у жовтні 2009 року першою леді Чеченської Республіки Медні Кадировою. У 2011 році в Москві будинок моди завоював Гран-Прі міжнародного конкурсу модельєрів «Кутюр'є року». !zn

Читайте також:

«Терористи Путіна» хотіли підірвати Кадирова в одеському Палаці спорту

Глава Чечні на виборчій дільниці станцював лезгінку (відео)

Кадиров вважає, що гроші Чечні дає Аллах