Дитячий фольклорний фестиваль «Орелі» запрошує разом зустрічати літо

29 травня 08:50

На фестиваль запрошені унікальні дитячі фольклорні гурти з різних куточків України. «Орелі» запрошують також узяти участь у більш ніж 20 щоденних майстер-класах з народних ремесел.

 

У перші вихідні червня в Національному музеї народної архітектури та побуту України в с. Пирогів відбудеться Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «Орелі».

Заходи розпочнуться 2 червня із Святкової ходи у вишиванках учасників і гостей до Кремпового колеса і Співочого поля Музею, та 3 червня – з Традиційної літургії на Трійцю у Миколаївському храмі (Експозиція Поділля).

На фестиваль запрошені унікальні дитячі фольклорні гурти з різних куточків України – Полісся, Поділля, Слобожанщини, Наддніпрянщини, Гуцульщини, Закарпаття, а також гурт із міста Попрад (Словаччина).

У заході візьмуть участь Сашко Лірник із химерними казками та дотепним українським гумором, героєм яких може стати кожен, Сусанна Карпенко та Ілля Фетисов – самобутній родинний гурт, учасники ансамблю «Божичі», Максим Бережнюк із унікальною програмою на народних інструментах, Северин Наливайко – майстер українського слова, автентичні народні колективи та інші.

Творчими натхненниками та учасниками фестивалю є Ніна Матвієнко, Олег Скрипка та Лірник Сашко. Особливу ж атмосферу фестивалю творитиме гурт волонтерів з Києва та різних куточків України, які щиро віддають свою любов та турботу на користь дітям.

Спеціальний гість співачка ILLARIA відкриватиме «Орелі». Скористатись можливістю наживо поспілкуватись із співачкою можна буде під час робітні із ляльки-мотанки в суботу.

«Орелі» запрошують взяти участь у більш ніж 20 щоденних майстер-класах з народних ремесел. Крім того, варто відвідати улюблене дітьми кулінарне заняття – випікання жайворонків з тіста.

Екопростір «Тетерівського Коша» представлятиме найбільшу традиційну народну гойдалку (Орелі) та здорові забави.

Дівчаткам зі своїми родинами варто відвідати унікальну виставку народних ляльок та народного одягу, а майбутні ж чоловіки можуть випробувати себе у козацьких забавах від Братства бойового звичаю «Спас», виховуючи мужність і лицарський дух.

Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «Орелі» заснований у 2008 році УЦНК «Музей Івана Гончара» і є унікальним заходом в культурно-виховному просторі України, що поєднує в собі мистецькі, оздоровчі, музичні, екологічні, освітні, виставкові та інші культурно-розважальні і культурно-просвітницькі програми. !zn

Читайте також:

У Києві стартувала Arsenale 2012. Топ-10 проектів, які варто подивитися

Одеський міжнародний кінофестиваль відвідає дочка Чарлі Чапліна