Директором Театру на Таганці став народний артист РРФСР Валерій Золотухін

18 жовтня 12:06

Актор московського Театру на Таганці, народний артист РРФСР Валерій Золотухін призначений директором цього закладу культури терміном на один рік.

 

Відповідний наказ підписав керівник департаменту культури столиці Сергій Капков. В.Золотухін буде здійснювати повноваження з художнього керівництва театром із 16 жовтня 2011 року по 15 жовтня 2012-го.

В.Золотухін 18 липня 2011 року був призначений тимчасовим в.о. директора державної бюджетної установи культури м.Москви «Московський театр на Таганці» з покладанням на нього обов'язків художнього керівника після звільнення засновника театру і його режисера Юрія Любимова. Термін повноважень (до 15 жовтня ц.р.) було визначено самим В.Золотухіним.

В.Золотухін є актором Театру на Таганці з 1964 року. Прославився ролями у виставах «Добра людина із Сезуана», «Герой нашого часу», «Борис Годунов», «Володимир Висоцький», «Шарашка». Також на його рахунку десятки робіт у радянських і російських кінофільмах (у тому числі «Хазяїн тайги», «Бумбараш», «Маленькі трагедії», «Чародії», «Майстер і Маргарита», «Денний дозор»).