Держкіно назвало піар-ходом скандал навколо російського фільму «Август. восьмого»

13 березня 11:01

У Держкіно заперечують політичну основу ситуації навколо російського фільму про війну у Грузії «Август. Восьмого». В даний момент розглядається питання про вихід фільму в український прокат.

 

Ситуація навколо російського фільму «Август. Восьмого» є вдалим піар-ходом дистриб'юторів для підвищення популярності стрічки. Про це заявив перший заступник голови Державного агентства України з питань кіно Сергій Сьомкін.

«Навряд чи потрібно піднімати скандал навколо прокату цього фільму. Ми розцінюємо ситуацію, що склалася, як вдалий піар-хід дистриб'юторів для підвищення популярності фільму. Політичної чи іншої причини на сьогодні немає. Все розглядається в робочому порядку», - цитує слова Сьомкіна прес-служба Держкіно у вівторок.

Як повідомлялося, державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрації фільму «Август. Восьмого» на території України на сьогоднішній день ще не видано.

Як пояснили у прес-службі Міністерства культури України, дистриб'юторська компанія, яка має намір здійснити прокат цієї стрічки, звернулася до Держкіно з проханням видати прокатне посвідчення тільки 28 лютого 2012 року. Розгляд такої заяви займає 10 робочих днів. Окрім того, у разі виникнення розбіжностей щодо визначення індексу фільму термін розгляду заяви та видачі прокатного посвідчення може бути продовжено до 25 днів.

«Август. Восьмого» розповідає про військовий конфлікт у Південній Осетії. У центрі сюжету - молода жінка, яка змушена пробиратися до Південної Осетії, де опинився її 7-річний син, відправлений туди напередодні конфлікту.



Раніше українські ЗМІ повідомляли, що Міністерство культури вирішило заборонити прокат в Україні цієї стрічки після звернення до них ВО «Свобода» і представників грузинської діаспори, оскільки даний фільм розпалює міжнаціональну ворожнечу. !zn

Читайте також:

У Мінкультури ще думають, чи дозволяти показ «Август. Восьмого» в Україні

Режисер «Августа. Восьмого» назвав заборону фільму в Україні «політичною грою»


Грузія назвала умови відновлення дипвідносин з Росією