Держкіно показало трейлер нового художнього фільму "Чужа молитва"

19 квiтня 06:08

Новий український фільм вийде на "великий екран" 18 травня.

 

Держкіно опублікувало трейлер нового українського повнометражного художнього фільму Ахтема Сеітаблаєва "Чужа молитва".

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає про кримськотатарської дівчині, яка в окупованому нацистами Бахчисараї врятувала життя 88 єврейських дітей.

"Саїді – вихователька в притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається за допомогою хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями ховається від фашистів. Перед дівчиною постає важка моральна дилема – допомогти дітям або, рятуючи власне життя, їм відмовити? Незважаючи на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців і перетворює маленьких євреїв у татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов", - такий анонс опублікований на сторінці Держкіно в Facebook.

Режисер фільму - Ахтем Сеітаблаєв, продюсер - Іванна Дядюра, автор сценарію - Микола Рибалка. Фільм створюється компанією "Ідас фільм". Бюджет фільму становить 31 млн. грн., частка державного фінансування – 10 млн. грн. На великі екрани "Чужа молитва" вийде 18 травня.

Раніше 70-ї Міжнародний Каннський кінофестиваль оголосив конкурсну програму, в яку увійшов фільм Сергія Лозниці "Лагідна".