Ден Браун випустить роман на основі "Божественної комедії" Данте

16 сiчня 13:30

Роман "Інферно" розповість про нові пригоди професора історії Гарвардського університету Роберта Ленгдона - головного героя бестселера Брауна "Код да Вінчі".

 

Новий роман відомого американського письменника Дена Брауна - під назвою "Інферно" - надійде у продаж 14 травня. Перший тираж книги становитиме 4 млн екземплярів, повідомило нью-йоркське видавництво Doubleday.

Як наголошується на сайті видавництва, "Інферно" розповість про нові пригоди професора історії Гарвардського університету Роберта Ленгдона - головного героя бестселера Брауна "Код да Вінчі".

Події роману відбуваються в Італії, у центрі сюжету - перша частина "Божественної комедії" Данте Аліг'єрі "Пекло".

"Незважаючи на те, що я вивчав "Пекло", будучи студентом, тільки нещодавно, займаючись дослідженнями у Флоренції, я усвідомив, як неминуче впливає творчість Данте на сучасний світ. Я запрошую читачів нового роману здійснити подорож у це таємниче царство кодів і символів", - йдеться в заяві Брауна, розміщеній на його інтернет-сайті.

Найвідоміший роман Брауна - "Код да Вінчі" - побачив світ у 2003 році. Книга, яка стала продовженням іншої популярної роботи письменника, "Ангели і демони" (2000), моментально стала світовим бестселером. Вона перекладена на 44 мови і видана загальним накладом понад 80 млн екземплярів.

"Код да Вінчі" більше року очолював список бестселерів газети The New York Times. У 2006 році з'явилася екранізація цього роману, головну роль в якій виконав голлівудський актор Том Хенкс.

В 2009 році був виданий ще один роман Брауна - "Втрачений символ", який також швидко став бестселером. !zn

Читайте також:

Престижна літературна премія Т. С. Еліота вперше пішла до США

Зі смертю Стругацького його премія перестала існувати, а журнал закривають

Ліна Костенко відмовилася приймати нагороду "Золотий письменник України"