Deep Purple випускає перший за 8 років альбом

28 лютого 15:46

"What Now?! був записаний без урахування музичних правил. В результаті вийшло щось свіже і сучасне. За останні 20 років звучання Deep Purple ніколи ще не було так близьке до духу 70-х, як зараз"

 

Легендарна британська рок-група Deep Purple оголосила назву нового альбому - What Now?!, реліз якого відбудеться 26 квітня.

Нова платівка, яка стала 19-ю студійною роботою групи, спродюсовано Бобом Езріном, що свого часу працював з Pink Floyd і Kiss. Перший за 8 років альбом групи містить 11 треків.

"What Now?! був записаний без урахування музичних правил. В результаті вийшло щось свіже і сучасне. За останні 20 років звучання Deep Purple ніколи ще не було так близьке до духу 70-х, як зараз", - йдеться на сайті групи.

Альбом з'явиться у трьох форматах - CD, лімітований варіант з DVD з бонусним треком та інтерв'ю музикантів та подвійний вініловий альбом.

Слідом за презентацією альбому музиканти планують вирушити в тур, дати якого будуть оголошені найближчим часом.

Група Deep Purple, що грає у жанрі хард-рок, була заснована у 1968 році під назвою Roundabout. У квітні того ж року учасники групи змінили назву на тепер вже всесвітньо відоме словосполучення. Колектив вважається одним з найпомітніших і найбільш впливових у рок-музиці 1970-х років, одним із засновників жанру хеві-метал, а також групою, що вплинула на всю подальшу "важку" музику.

У світі продано близько 250 мільйонів копій альбомів групи. В 70-ті роки тільки Rolling Stones і Led Zeppelin, мабуть, могли конкурувати за популярністю з Deep Purple, а такі альбоми групи, як Deep Purple In Rock, Fireball, Machine Head, Live in Japan, Stormbringer та інші, увійшли до золотого фонду світової рок-музики. Попередній диск Rapture Of The Deep вийшов в 2005 році і був проданий тиражем 200 тисяч копій в Європі.

За 45-річну історію групи в її лавах засвітилися 14 музикантів, у тому числі і легендарний віртуозний гітарист Річі Блекмор, який на сьогоднішній день займається сольними проектами, а також Гленн Хьюз, Девід Ковердейл, Томмі Болін, Джо Сатріані.

До сучасного складу групи входять п'ять музикантів: вокаліст Ієн Гіллан, бас-гітарист Роджер Гловер, гітарист Стів Морс, клавішник Дон Ейрі і ударник Ієн Пейс.

Читайте також:

Виручка музичної індустрії зросла вперше за 13 років

Фанати Queen впевнені, що знайшли секретне місце поховання праху Фреді Меркьюрі

У США знайшли понад 50 невідомих творів Кіплінга і його щоденник