Білорусь запропонувала включити валяння валянок у спадщину ЮНЕСКО

07 червня 18:45

В даний час від Білорусі в списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО значиться традиційне народне свято "Царі Коледи", яке проводиться в селі Семежево в Копильському районі.

 

Білорусь готує до включення до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО унікальну самобутню традицію валяння шапок і валянок з вовни - шаповальство, а також особливу термінологію цієї діяльності "Катрушницький лемезень". Про це повідомив на брифінгу прес-секретар білоруського МЗС Андрій Савіних.

Білоруська делегація бере участь у четвертій сесії Генеральної асамблеї країн Конвенції 2003 року про охорону нематеріальної культурної спадщини, яка 4-8 червня проходить у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі.

Під час сесії буде переглянуто оперативний посібник з виконання Конвенції. Пропоновані зміни та доповнення стосуються процедури розгляду заявок на включення в списки нематеріальної культурної спадщини.

Учасники сесії обговорять доповідь Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини про його діяльність, розглянуть питання витрачання коштів Фонду нематеріальної культурної спадщини та оновлять список неурядових організацій, які надають консультативні послуги Міжурядовому комітету.

Сьогодні від Білорусі в списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО є традиційне народне свято "Царі Коледи", яке проводиться в селі Семежево в Копильському районі. Його було включено до цього переліку в 2009 році як традицію, що потребує термінового захисту. !zn


Читайте також:

ЮНЕСКО готова включити Почаївську лавру до списку світової спадщини


ЮНЕСКО закликало обмежити доступ круїзних суден у Венеціанську лагуну

У Парижі над будівлею штаб-квартири ЮНЕСКО вперше піднято палестинський прапор


Львів можуть виключити зі списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО