Азаров пустить по карпатським селам «бібліобуси»

16 лютого 17:30

У важкодоступних районах Карпат незабаром можуть з'явитися пересувні бібліотеки - «бібліобуси».

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров підтримав ініціативу генерального директора Національної парламентської бібліотеки Тамари Вилегжаніної про організацію пересувних бібліотек, які будуть довозити книжки у важкодоступні й малонаселені райони.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками вітчизняної видавничої галузі та книгорозповсюдження, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Давайте розробимо програму пересувних бібліотек, так званих бібліобусів. Такий пілотний проект можна реалізувати у важкодоступних і малонаселених районах, наприклад, у Закарпатській та Івано-Франківській областях», - зазначив Азаров.

У свою чергу Т. Вилегжаніна наголосила, що у третині сільських населених пунктів узагалі немає бібліотек, тому така програма вкрай потрібна. Крім того, директор Національної парламентської бібліотеки наголосила на необхідності активного поповнення бібліотечних фондів, адже більшість читачів віддають перевагу новим виданням.

Прем’єр-міністр із цим погодився: «Читач не піде до бібліотеки, якщо там немає нових книг. Якщо ж з’являються нові книжки, то декому набагато простіше піти до книгозбірні і взяти нову книгу замість того, щоб піти до магазину її купувати».

За словами глави уряду, оновленню бібліотечних фондів сприятиме й ініційований ним проект так званої «дешевої бібліотеки». Книжки з цієї серії видаватимуться великими накладами і матимуть невелику собівартість. !zn

Читайте також

Експерти обіцяють дешеву весняну капусту

Азаров обурений поведінкою афганців: Вони кому демарші влаштовують?

Азаров про призначення Богатирьової: здійснилася моя мрія

Азаров наказав міністрам активніше піарити в ЗМІ «покращення життя»