Автор «Іншого Челсі» вирішив зняти про фільм Львів. З головним героєм - ВО «Свобода»

13 липня 05:57

Режисер гучного документального фільму «Інший Челсі - донецька історія» німець Якоб Пройс наступний фільм вирішив зняти про Львів.

 

Для провідної сюжетної лінії він планує обрати перипетії на українсько-польському кордоні та політичну атмосферу у Львові.

«Я був на українсько-польському кордоні і побачив там суцільну корупцію. Окрім того, одне німецьке агентство з розвитку культурних об'єктів має проект щодо збереження історичного центру Львова. Представники цієї організації мені розповідали, що міська влада, де 90% місць займають депутати від партії «Свобода», не приховує своїх фашистських поглядів. В одного з них навіть нікнейм Нахтігаль-88», - сказав він.

Режисер вважає, що те, що відбувається у Львові - небезпечно. А для сучасного німця навіть страшно думати про це. Щоправда, сам Пройс був у Львові лише раз - 10 років тому, і все, що він знає про це місто - через розповіді знайомих та інформацію зі ЗМІ.
Тим часом представники ВО «Свобода» вкотре спростували свої профашистські погляди.

Один з лідерів фракції «Свобода» Юрій Михальчишин сказав, що не знає жодного з колег, хто має псевдонім Нахтігаль.
«Я виріс із віку нікнеймів та інтернету. А у словах режисера - маніпуляція і підміна понять. З'явилися нові спроби накинути Львову вже не свіжий і далеко не ексклюзивний ярлик столиці українського фашизму. Коріння цієї маніпуляція сягає ще часів Другої світової війни», - сказав Михальчишин.