Автор хітів "Конвалії" і "Величезне небо" Оскар Фельцман помер на 92-му році життя

04 лютого 09:17

Пісні Оскара Фельцмана виконували легендарні для радянської естради виконавці: Леонід Утьосов, Марко Бернес, Валентина Толкунова, Йосип Кобзон, Муслім Магомаєв. Сам композитор називав улюбленою співачкою Едіту П'єху.

 

Композитор Оскар Фельцман помер у Москві на 92-му році життя. Про це повідомив його друг і колега Йосип Кобзон.

Відомий співак сказав, що останнім часом Оскар Борисович "почувався погано і перебував на лікуванні у Центральній клінічній лікарні".

"Тиждень тому я розмовляв з ним по телефону і сказав, що ми обов'язково приїдемо його привітати 18 лютого з черговим днем народження. На жаль, він не дожив до цієї події", - розповів Кобзон.

Він підкреслив, що для нього та інших виконавців радянської пісні Фельцман був "прикладом високої музичності, творчої фантазії й чудового неповторного таланту".

"В моєму репертуарі було безліч пісень Оскара Борисовича, серед яких - "Балада про фарби", "Повернення романсу" тощо. Так всіх і не перерахуєш", - сказав Кобзон.

Широку популярність здобули такі пісні Фельцмана як "Чорне море моє", "Вінок Дунаю", "Ніколи", "Величезне небо", "Мир дому твоєму", його пісенні цикли на вірші Расула Гамзатова "З любов'ю до жінки", "Ми". А ще Оскар Борисович відомий як автор багатьох оперет, таких як "Нехай гітара грає", "Тітка Чарлея", "Ораторії", а також інших творів в різних музичних жанрах. !zn

Читайте також:

Померла знаменита оперна співачка Галина Вишневська

Помер режисер "Вінні-Пуха" Федір Хитрук

Помер український письменник Іван Білик

Помер Борис Стругацький