Американський музей знайшов у своїх сховищах картину Пікассо

17 серпня 16:10

Виявлену картину Пабло Пікассо "Жінка в червоному капелюсі, яка сидить" буде продано аукціонним будинком Guernsey's, за неї розраховують виручити не менше декількох мільйонів доларів.

 

У сховищах Музею образотворчих мистецтв, історії та науки Евансвілль у штаті Індіана було виявлено ​​картину Пабло Пікассо "Жінка в червоному капелюсі, яка сидить", повідомляє місцевий портал 14 News. Полотно зберігалося в музеї з 1963 року, проте через помилку при атрибуції її помістили в сховище.

Картину передав у дар музею відомий промисловий дизайнер Раймонд Лоуі, який придбав її в 1950-х роках. При передачі картини в документах сталася плутанина, в результаті чого її визнали роботою невідомого художника, натхненного Пікассо, і помістили в сховище, незважаючи на те що на полотні стояв підпис автора.

Помилку вдалося виявити лише нещодавно, після того як до музею звернувся представник нью-йоркського аукціонного дому Guernsey's, який займався дослідженням творчості Пікассо. Коли справжність картини підтвердилася, рада директорів музею вирішила продати її, оскыльки в Евансвілль сумніваються, що їм вдасться забезпечити належні умови зберігання для такого цінного твору мистецтва.

"Жінка в червоному капелюсі, яка сидить", що датується приблизно 1954-56 роками, виконана в техніці gemmail з просвітчастого скла. Ця техніка була розроблена французьким художником Жаном Кротті в 1930-х роках, Пікассо цікавився нею і був одним з небагатьох відомих художників, які в ній працювали.



Картину буде продано аукціонним будинком Guernsey's, за неї розраховують виручити не менше декількох мільйонів доларів. !zn

Читайте також:

Картину Пікассо вартістю $79 млн заборонили вивозити з Британії

Сербська поліція знайшла дві картини Пікассо, викрадені три роки тому


Картину Пікассо «Читання» продано за 40 мільйонів доларів


В Іспанії викрали фургон з картинами Пікассо