Американська кіноакадемія змінила правила проведення "Оскарів"

17 червня 06:55

Найзначнішою зміною стало те, що академія відмовилася від фіксованого числа номінантів у категорії "Кращий фільм".

 

Найзначнішою зміною стало те, що академія відмовилася від фіксованого числа номінантів у категорії "Кращий фільм". Згідно з новими правилами, це число може варіюватися у межах від 5 до 10 стрічок на рік, причому точну кількість буде відомо тільки після оголошення претендентів на головну кінонагороду.

Окрім цього, у категоріях "Кращий документальний фільм" і "Кращий короткометражний документальний фільм" змінено часовий період, за який розглядаються фільми. Так, раніше він обчислювався з вересня по вересень (тобто, наприклад, на що проходила у лютому 2011 року церемонії нагороджувався фільм, що вийшов у період з першого вересня 2009 року по перше вересня 2010 року). Тепер період приведено у відповідність з календарним роком.

Нові зміни у врученні "Оскара" не є чимось незвичайним - кіноакадемія переглядає правила проведення конкурсу щорічно, у разі необхідності вносячи туди потрібні зміни. Так, наприклад, минулого року було вирішено збільшити кількість номінантів у категорії "Кращий фільм" до 10 стрічок. Це було зроблено (як і нова зміна) для збільшення глядацького інтересу. Незважаючи на це рейтинг церемонії впав на 10 відсотків порівняно з торішнім.

Наступна, 84 за рахунком, церемонія вручення головних нагород Американської кіноакадемії відбудеться 26 лютого 2012 року. У свою чергу, номінантів буде оголошено 24 січня 2012 року.