Американська кіноакадемія може збільшити число номінантів на "Оскар"

22 сiчня 12:38

У головній категорії "Кращий фільм року" кількість кінокартин-претендентоа може зрости з восьми до десяти.

 

Американська кіноакадемія у зв'язку зі скандалом, що розгорівся навколо відсутності афроамериканців в числі претендентів на "Оскар" в 2016 році може збільшити кількість номінацій на премію, повідомляє The Los Angeles Times.

Зокрема, у головній категорії "Кращий фільм року" кількість фільмів-номінантів може зрости з восьми до дев'яти, а то й десяти. Така пропозиція обговорювалася на недавній зустрічі Ради керуючих Кіноакадемії. Розглядається також питання про розширення числа номінантів в інших категоріях. Це, як зазначається, робиться для досягнення різноманітності серед претендентів на нагороду, а також для більш об'єктивного суддівства. Однак остаточного рішення ще не прийнято.

Раніше Американська кіноакадемія вирішила змінити склад через скандал навколо номінантів на "Оскар". Причиною скандалу стало те, що серед 20 претендентів на отримання премії в цьому році немає жодного афроамериканця.

Список номінантів на "Оскар" був оголошений 14 січня. Максимальну кількість номінацій зібрав фільм Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Легенда Г'ю Гласса" - 12. Слідом за ним йде стрічка Джорджа Міллера "Шалений Макс: Дорога гніву" з десятьма номінаціями. Сім номінацій у стрічки "Марсіанин", але Рідлі Скотт не номінується в категорії "Кращий режисер".

Церемонія нагородження премією відбудеться 28 лютого.