«Акваріум» виклав у мережу каталог студійних альбомів на честь ювілею

06 березня 18:50

Альбоми «Акваріума» можна придбати в мережі за системою «скачай і заплати, скільки вважаєш запотрібне».

 

Рок-група «Акваріум», що відзначає цьогоріч 40-річчя, виклала на честь ювілею в мережу каталог з усіх 29 «природних» студійних альбомів колективу у вівторок, повідомляє прес-служба сайту Kroogi.ru.

Як наголошується в повідомленні, це не повне зібрання творів - його можна знайти на сайті «Акваріума», але це весь архів студійних номерних платівок групи, який вперше можна скачати легально за системою «скачай і заплати, скільки вважаєш запотрібне».

Музиканти пояснюють, що пішли на цей крок для себе, «щоб згадати все зроблене, і йти далі», а також для шанувальників, «хто вперше натрапив на «Акваріум» у минулому році і скачав вже три альбоми, а хто втратив заповітну «Акустику» при переїзді ще в 1986-му; хто ніколи не купував компакти, бо «все одно музикантам нічого не дістається»; хто цінує все, чим займається «Акваріум»; хто в 2012 ще не народився». І це далеко не повний перелік причин.

«Для тих, кого це просто порадує. А нові пісні - будуть», - обіцяє колектив.

«Акваріум» вже не вперше викладає в інтернет свою творчість - музиканти діляться з шанувальниками синглами і цілими альбомами на Kroogi.ru вже з 2008 року. Лідер «Акваріуму» Борис Гребенщиков неодноразово заявляв, що в сучасному суспільстві розумніше не боротися з піратством, а вдосконалювати систему продажу музики в мережі, оскільки коли викладаєш альбоми за моделлю «скачай і заплати, скільки вважаєш справедливо», багато хто готовий заплатити сам, а хто не готовий, того і примушувати не варто.

Склад учасників створеної в 1972 році групи «Акваріум» за більш ніж 30 років існування неодноразово змінювався, і тільки Гребєнщиков залишається беззмінним лідером колективу з моменту заснування. Музиканти відзначать ювілей великим туром по містах Росії, України і Прибалтики, який уже розписаний до травня цього року. !zn

Читайте також

БГ з іншої опери. Борис Гребенщиков: «Хлопці, ви хіба не знаєте, що вже тридцять років як музика змінилася?»


Борис Гребенщиков: Інтернет - це порятунок світу

ПЕЙЗАЖ ПІД НАЗВОЮ БГ