Агентство з кінематографії запустить суперкінопроект про спорт

14 сiчня 17:27

Агентство з кінематографії перегляне старі плани кіновиробництва і запустить суперкінопроект про спорт. Про це в інтерв'ю «ДТ.Україна» повідомила голова агентства з питань кінематографії Катерина Копилова.

 

«Вже зараз можу впевнено сказати: реалізовано кілька етапів щодо дофінансування деяких, раніше запущених кінопроектів... Серед них п'ять картин 2007-2008 років», - сказала вона і додала, що в цьому питанні є і проблемні аспекти.

«Як ви знаєте, існує ряд кінопроектів (свідомо не хочу їх називати, щоб не поранити нікого з кінематографістів) - і вони як і раніше в стадії «запуску» (хоча зйомки так і не почалися!)... Зрозуміло, ці проекти потребують серйозних фінансових вливань, - говорить Копилова. - Однак саме їх поки немає, фільми викликають чимало запитань як художнього, так і фінансово-економічного характеру. Чи доцільно позичати на них, скажімо, 700 тисяч гривень? Адже немає ніяких гарантій і впевненості, що ці картини будуть цікаві або фестивалям, або широкому глядачеві... У цьому - проблема. Але, сподіваюся, вона буде вирішена. Причому колегіально. Для її обговорення будуть залучені фахівці, буде створена комісія».

За словами голови агентства, наступний, новітній етап - це розробка оригінальних ідей, концепцій: «Є чимало цікавих пропозицій. У першу чергу, в планах агентства - запуск десяти режисерських кінодебютів».

За інформацією Копилової, агентство бере участь у спільному українсько-російському (а також німецькому) кінопроекті про Чорнобиль - фільм Олександра Міндадзе «У суботу».

«Ми беремо участь. Профінансували 30 обіцяних відсотків... І можу ексклюзивно повідомити: цей фільм вже запросили до конкурсної програми одного з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів», - додала вона.

«Є ще один, досить відповідальний для нас, художній кінозадум... Оскільки він пов'язаний з участю нашої країни у «Євро-2012». Це може бути фільм із серії так званих новел: «Париж, я люблю тебе», «Москва, я люблю тебе»... У нас - як версія - «Футбол, я люблю тебе»... Дванадцять новел - від талановитих кінорежисерів зі всього світу», - повідомила глава агентства.

Детальніше читайте у свіжому номері «ДТ. Україна» в інтерв'ю Олега Вергеліса з Катериною Копиловою.