Хопкінс випускає диск з власними музичними творами

13 сiчня 20:28

У середині січня в світ виходить диск із записами академічних творів актора Ентоні Хопкінса.

 

Актор займається написанням музики вже довгий час - деякі з його творів вже встигли пролунати в двох фільмах, які Е.Хопкінс зняв як режисер («Серпень» 1996 року і «Вихор» 2007-го). Однак більшу частину творів, які будуть на диску, шанувальники актора почують уперше, повідомляють znaki.fm.

Як стверджує сам Е.Хопкінс, головним натхненням для написання музики є спілкування з дружиною, Шилою. Актор, щодня, якщо дозволяє графік, грає на фортепіано, проте створення музики довгий час здавалося йому просто грою.

Е.Хопкінс стверджує, що ніколи не сприймав себе як композитора або музиканта. Проте саме за наполяганням дружини він згодом вирішив записати деякі зі своїх творів.

Чітких орієнтирів у Хопкінса немає - за словами актора, йому подобаються Ральф Воан-Вільямс, Фредерік Деліус і Едуард Елгар, однак також він слухає кантрі і джаз.

На диск, який буде видано орієнтовно 16 січня 2012 під назвою Anthony Hopkins - Composer, увійдуть записи творів актора, що зіграні симфонічним оркестром міста Бірмінгем. Як стверджують перші критики, музика Хопкінса звучить, як мінімум, кінематографічно.