120 років розвитку кінематографа показали у двохвилинному ролику

29 грудня 16:45

Ролик включає в себе кадри з фільмів, знятих у період з 1895 по 2015 рік.

 

Компанія Moon Film на своєму YouTube-каналі опублікувала ролик, що показує 120 років розвитку кінематографу за 120 хвилин. Ролик був зроблений на честь 120 річниці кінематографа.

Відео починається з демонстрації того, які процеси привели до появи кінематографа, а потім демонструє витяги з 75 фільмів, які були зняті в період з 1895 по 2015 рік.

Першим фільмом є "La Sortie de l Usine Lumière à Lyon" братів Люм'єр, який вперше був показаний 28 грудня 1895 року. Завершується відео кадрами з фільму "Месники: Ера Альтрона", випущеного в 2015 році. "Месники" були обрані в якості завершального відео через те, що фільми, зняті по коміксах, лідирують в бокс-офісах останнє десятиліття.

Читайте також: Том Харді може зіграти в новому фільмі Крістофера Нолана

Раніше повідомлялося про те, що кращим фільмом 2015 року версії онлайн-критиків став "Шалений Макс: Дорога гніву". Фільм також отримав перемогу в номінаціях "Кращий монтаж" і "Краща операторська робота". Фільм "Керол" став кращим у трьох номінаціях, включаючи "Краща акторка" для Кейт Бланшетт, "Краща актриса другого плану" для Руні Мара і "Кращий адаптований сценарій". Кращим актором став Майкл Фассбендер за роль у фільмі "Стів Джобс", а Кращим актором другого плану став Оскар Ісаак за роль у фільмі "З машини".