За версією МВС, "Беркут" обшукав головного редактора "Кореспондента" через пакет з грошима

14 сiчня 12:27

Міліція прокоментувала інцидент з головним редактором журналу "Кореспондент" 13 грудня. За версією МВС, співробітників "Беркута" зацікавив великий прозорий пакет з 28 тисячами гривень на руках у головного редактора, який він намагався заховати від міліціонерів. Про це йдеться в повідомленні міліції.

 

Міліція прокоментувала інцидент з головним редактором журналу "Кореспондент" 13 грудня. За версією МВС, співробітників "Беркута" зацікавив великий прозорий пакет з 28 тисячами гривень на руках у головного редактора, який він намагався заховати від міліціонерів. Про це йдеться в повідомленні міліції.

Сьогодні радник глави Міністерства внутрішніх справ Костянтин Стогній у коментарі кореспонденту пообіцяв перевірити і надати інформацію про інцидент."У мене поки немає цієї інформації, але я зараз доручу все з'ясувати і повідомити", - сказав він.

Наводимо пояснення київської міліції: "З пояснень бійців групи швидкого реагування, які чергували на території Дарницького району столиці, о 19:30 на проспекті Бажана, 12 біля одного з офісних приміщень вони помітили двох чоловіків, які стояли поруч з автомобілем. Один з них, побачивши патруль "Беркута", намагався щось заховати в салоні автомобіля. Співробітники міліції звернули на це увагу ".

"Двоє бійців спецпідрозділу підійшли до чоловіків, представилися і попросили пред'явити документи, діючи на підставі ст.2 Закону України " Про міліцію " та керуючись ст.124, 125 Статуту Патрульно-постової служби міліції України. Однак документів правоохоронцям надано не було. В одного з чоловіків співробітники "Беркута" побачили в руках поліетиленовий прозорий пакет для сміття, через який видно було грошові купюри. Міліціонери запитали, що це за гроші і кому належать, на що почули відповідь від чоловіка, який представився журналістом Віталієм Сичем, що в пакеті 28 тисяч гривень і гроші належать йому", - відзначили в міліції.

Співробітники "Беркута" поцікавилися, чи не боїться журналіст з такою сумою ходити у вечірній час по місту. "Щоб переконатися, що нічого протизаконного не відбувається, бійці " Беркута " попросили Сича відкрити автомобіль для огляду, на що останній відповів, що це авто його сестри. Він подзвонив їй по телефону, а через деякий час з'явилася жінка, яка назвалася сестрою Сича і відкрила автомобіль ", - сказано в повідомленні.

"Співробітники " Беркута " перевірили багажне відділення та оглянули салон авто. Не виявивши нічого підозрілого, міліціонери вибачилися за турботу, попрощалися і поїхали далі по маршруту", - відзначили в міліції.

Перевірка жодних порушень в діях співробітників "Беркута" не виявила. "Водночас повідомляємо, що співробітники полку міліції особливого призначення "Беркут" не тільки виконують завдання із затримання озброєних груп злочинців, а й щодня несуть службу з охорони громадського порядку в Києві", - зазначено в повідомленні.

Раніше Сич заявив, що був затриманий співробітниками "Беркута". "Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, прямо біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини у нас на парковці. Під'їхав джип " Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "можливо я когось у цей момент замовляю", - зазначив він.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ