За смаження яєчні на Вічному вогні в Києві порушена карна справа

14 сiчня 12:28

Слідчий відділ Печерського райуправління міліції порушив кримінальну справу за статтею «хуліганство» проти киянки, яка брала участь у смаженні яєчні на Вічному вогні в Києві.

 

Для неї обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою, повідомляє прес-служба МВС у Києві в середу, 22 грудня.

Інші учасники злочину наразі встановлюються. Слідство по справі триває.

Крім того, МВС провела службове розслідування з приводу неналежного реагування на правопорушення працівниками міліції, які чергували біля пам'ятника «Вічної слави».

«16 грудня двоє інспекторів патрульної служби помітили чотирьох невідомих, які намагалися приготувати яєчню та сосиски на Вічному вогні, при цьому свої дії фіксували на відеокамеру. Правоохоронці зробили зауваження громадянам. Після короткотривалої розмови з патрульними четверо осіб зібрали свої речі та в супроводі наряду міліції залишили територію парку, а правоохоронці продовжили патрулювання», - йдеться в повідомленні.

Однак через деякий час, скориставшись відсутністю вартових, учасники акції повернулися до пам'ятника «Вічної Слави» та знову почали смажити яєчню на Вічному вогні, відзначили в МВС.

«За результатами розслідування начальник ГУ МВС у Києві Олексій Крикун підписав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності п'ятьох працівників Печерського райуправління столичної міліції, з яких двоє звільнено з ОВС», - наголошується в повідомленні.