Вибух біля церкви в Олександрії забрав життя 21 людини

14 сiчня 12:30

У результаті теракту, що стався в ніч на суботу, 1 січня, біля коптської церкви в єгипетському місті Олександрії загинула 21 людина.

 

У результаті теракту, що стався в ніч на суботу, 1 січня, біля коптської церкви в єгипетському місті Олександрії загинула 21 людина.

Замінований автомобіль вибухнув близько 0:30 за місцевим часом, коли парафіяни виходили зі служби. Всього в церкві перебувало близько тисячі осіб, розповів священик Церкви Святих. Дані про жертви були уточнені після того, як з місця вибуху відвезли всі тіла загиблих.

Тим часом у поліції уточнили, що поки не можуть з упевненістю сказати, що вибуховий пристрій знаходився усередині автомобіля, припаркованого біля церкви. Можливо, бомбу розмістили під машиною.

Очевидці повідомляють, що після вибуху розлючені християни спровокували сутички з поліцейськими і розгромили сусідню мечеть. На вулицях міста сталися сутички мусульман із християнами.

Відповідальність за новорічний теракт поки ніхто на себе не взяв. Губернатор Олександрії Адель Лабіба (Adel Labib)  звинуватив у злочині «Аль-Каїду», зв'язавши подію з нападами на християн в Іраку. Тим не менш, не ясно, чи були у нього вагомі докази для подібних заяв, або ж чиновник намагається відвернути увагу від міжконфесійної ворожнечі в місті.

За матеріалами LENTA.RU