Український мотоцикліст об'їхав земну кулю за 307 днів

24 червня 19:15

Мотомандрівник з Полтавської області Валерій Кришень об'їхав на мотоциклі земну кулю за 307 днів.

 

Як розповів журналістам у Кременчуці (Полтавська обл.) сам мандрівник, він проїхав 28 країн світу, довжина шляху склала 63 тис км.

Його шлях пролягав через Росію, Казахстан, Монголію, Корею, Китай, США, країни Південної Америки, Португалію і ряд європейських країн, під час подорожі було зроблено два перельоти, решту часу українець подорожував на своєму транспорті.
"В Україні мене зустріли класно, тепло, тому що я українець і повернувся сюди через 307 днів, проїхав 63 тис км. Я здійснив свою мрію і тепер, після фінішу цієї подорожі, буду допомагати іншим у здійсненні їх мрії. Яким чином, я зараз думаю, швидше за все, буде створено мій фонд ", - сказав він.
В. Кришень повідомив, що під час подорожі витратив близько 30 тис доларів, генеральним спонсором стала Федерація з мотоспорту в Україні. Мандрівник розповів, що під час подорожі його ледь не посадили до в'язниці, коли, не знаючи всіх візових тонкощів, він переправлявся в Колумбію.
"У мене було 24 години, щоб вирішити питання або мені б дали 5 років з конфіскацією майна Я, звичайно, надіслав повідомлення в Україну до Федерації мотоспорту, вони зв'язувалися з посольством", - говорить він.
В. Кришень також повідомив, що в рамках навколосвітньої подорожі у нього була запланована зустріч з Арнольдом Шварцнеггером, який на той період був ще губернатором Каліфорнії, були відповідні домовленості, однак, оскільки Валерій зламав в дорозі ногу і не зміг доїхати вчасно, зустріч не відбулася. Але він побував у кабінеті губернатора, залишив для нього сувенір з України - грамоту за внесок у розвиток моторуху в усьому світі.
В. Кришень вирушив у кругосвітню подорож 20 серпня 2010 на своєму мотоциклі Honda Africa Twin.