У Японії заарештували одного з ватажків якудзи

14 сiчня 12:25

У середу, 1 грудня, японська поліція заарештувала третю за значимістю людину в структурі найбільшої мафіозної організації країни.

 

У середу, 1 грудня, японська поліція заарештувала третю за значимістю людину в структурі найбільшої мафіозної організації країни.

Одного з ватажків злочинного синдикату під назвою Ямагуті-гумі - 65-річнього Тадасі Іріе - було затримано в західній префектурі Осаки в результаті проведеної спецслужбами облави. Приводом до затримання Іріе і двох його поплічників стала передача 46,4 тисячі доларів родичам кілера, який відбуває тюремний термін за вбивство члена конкуруючої з Ямагуті-гумі злочинної організації.

Тадасі Іріе потрапив до рук правоохоронних органів всього через два тижні після затримання за вимагання другого за значущістю ватажка Ямагуті-гумі, ім'я якого не уточнюється.

На даний момент усі три ватажки ОЗУ перебувають у місцях позбавлення волі, однак головний його бос - 68-річний Кеніті Синоду - повинен залишити катівню у квітні 2011. До того моменту він відсидить шість років за порушення закону Японії про володіння та носіння вогнепальної зброї.

Синдикат Ямагуті-гумі вважається найбільшим в Японії: у ньому перебуває близько 50 тисяч людей, що складає більше половини всіх бандитів країни.

Пік мафіозних розборок в Японії припав на 1997 рік, коли другий за значимістю ватажок банди на той момент був усунутий групою Накано-гумі, що  відкололася від Ямагуті-гумі, а їх лідерів було вбито з помсти. З тих пір антимафіозні закони постійно посилювалися.

Ватажки якудзи мають у Японії легальний статус і власні штаб-квартири з телефонами, як це передбачено в офіційних довідниках.

За матеріалами: Лента.ру