У США через ураган «Айрін» евакуюють 2,3 млн людей

27 серпня 06:19

Щонайменше 2,3 млн. мешканців Східного узбережжя США будуть найближчим часом евакуйовані в зв'язку з наближенням урагану «Айрін».

 

Зокрема, наказ залишити свої будинки одержали близько 1 млн людей у штаті Нью-Джерсі, 315 тис. в Меріленді, 200 тис. у Вірджинії і 100 тис у Делавері. У Північній Кароліні, яка перша зустріне удар стихії вже в найближчі години, евакуюються 300 тис. жителів.

«Схоже, за всю історію США це найбільше число жителів, які опинилися в небезпеці через проходження урагану", - заявив професор Державного університету Флориди Джей Бейкер.Всього, за оцінками Центру зі спостереження за ураганами, наслідки проходження «Айрін» відчують на собі близько 65 млн людей. Очікуються штормові вітри і випадання 10 см опадів.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг вимагав примусової евакуації людей, що живуть у прибережних районах міста. Крім цього, влада міста вперше за всю історію існування Нью-Йорка призупинила роботу громадського транспорту. Прийнято рішення через те, що насувається стихія, зупинити роботу метро. Мешканцям мегаполісу рекомендується запастися продуктами і не виходити на вулицю.

Нагадаємо, 24 серпня 2011 ураган «Айрін», що сформувався в Карибському морі, посилився до третьої категорії небезпеки. За даними Національного центру США зі спостереження за ураганами, максимальна швидкість вітру в центрі вихору досягає 185 км/ч. При цьому швидкість «Айрін» може ще збільшитися в найближчі дні. «Айрін» - дев'ятий у нинішньому сезоні ураганів в Атлантиці.

Раніше сьогодні президент Барак Обама звернувся до нації з попередженням, що, за даними метеорологів, ураган може досягти історичних масштабів.