У парадах на День Незалежності візьмуть участь майже 10 тис. військовослужбовців

03 червня 15:10

У парадах до 20-ї річниці Незалежності України в шести містах візьмуть участь майже 10 тис. військовослужбовців. Про це повідомив у п'ятницю, 3 червня, на брифінгу перший заступник міністра оборони України Володимир Можаровський, повідомляє прес-служба Міноборони.

 

«До участі у парадах військ у містах-героях Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, містах Львові та Вінниці буде залучено майже 10 тис. військовослужбовців, близько 500 одиниць озброєння і військової техніки, 36 літаків, 12 вертольотів, 14 військових кораблів і катерів» , - сказав він.
Також, додав В. Можаровський, окремі зразки озброєння і військової техніки будуть виставлені для огляду. Озброєнням і військовою технікою будуть представлені практично всі види і роди Збройних сил, сказав він.
При цьому перший заступник міністра оборони повідомив, що наразі триває підготовка особового складу, екіпажів, обслуги бойової техніки, яка братимуть участь у парадах.
«Ми шукаємо можливості скоротити фінансові витрати і вкластися в той фінансовий ресурс, який передбачений державним бюджетом, а це - 56 млн грн», - зазначив В. Можаровський.
Нагадаємо, що Міністерство оборони хотіло витратити на парад у День незалежності 320 млн грн, однак поки цієї суми не отримало.