У Москві більше ніж по п'ять осіб краще не збиратися

14 сiчня 12:28

У столиці Росії Москві, яка в ці дні стала центром ксенофобських виступів та масових заворушень, співробітники міліції у пошуках зброї додивляються до групи молоді, які нараховують більше п'яти осіб.

 

У столиці Росії Москві, яка в ці дні стала центром ксенофобських виступів та масових заворушень, співробітники міліції у пошуках зброї додивляються до груп молоді, які нараховують більше п'яти осіб.

На Манежну площу в центрі Москви стягнуті посилені наряди міліції. На площі знаходиться не менше 30 міліцейських автобусів.

Причиною посиленого режиму несення служби міліцією стали чутки про підготовку несанкціонованих акцій націоналістів. З чуток, які поширюються  інтернетом, заворушення можуть відбутися на Манежній, біля телецентру «Останкіно», на Профспілковій вулиці, в районі станцій метро «Водний стадіон»  та ВДНГ.

Підрозділи МВС знаходяться в підвищеній готовності, в Москві сформовано резерв з військовослужбовців внутрішніх військ, співробітників оперативних полків і міліцейських спецпідрозділів. Під особливий контроль узято всі столичні залізничні та автовокзали.

Рівно тиждень тому, 11 грудня, на Манежній площі відбулася несанкціонована акція націоналістів і радикально налаштованих футбольних фанатів, яка переросла в погроми. 15 грудня міліція, в очікуванні нових безладів також несла службу у посиленому режимі. Тоді масових зіткнень вдалося уникнути, затримано було близько 1200 осіб.

За матеріалами LENTA.RU