Соціолог: Певні владні кола були причетні до провокацій у Львові на 9 травня

27 травня 09:53

Хоча провокації у Львові на 9 травня не вигідні для влади в цілому, певні владні кола були до них причетні, вважає директор фонду «Демократичні ініціативи», старший науковий співробітник Інституту соціології НАНУ Ірина Бекешкіна.

 

«Я буду неоригінальна і скажу те, що кажуть й інші експерти: це була провокація (сутичкі у Львові на 9 травня – ред.). Ті події завдали великої шкоди іміджу нашої держави, бо всюди заговорили, що в Україні екстремізм, фашизм», - сказала І.Бекешкіна в інтерв’ю виданню «Україна молода».

«Очевидно також, що до тих подій приклалася влада, принаймні певні її кола. Проте насправді така ситуація не вигідна для української влади. Адже основна її «фішка» в тому, що вона нарешті принесла порядок, стабільність. А те, що відбувалося у Львові, - аж ніяк не порядок. І влада завжди за такі речі відповідальна. Інше питання, що в нинішній владі немає єдності, вона ділиться на різні групи за інтересами. І кожна веде свою гру. Просто це все відбувається «під ковдрою», на відміну від публічних сварок колишньої влади», - вважає І.Бекешкіна.