Оновлений уряд провів своє перше засідання

14 сiчня 12:27

Оновлений Кабінет міністрів у п'ятницю, 10 грудня, провів своє перше організаційне засідання, повідомили у прес-службі прем'єр-міністра.

 

Оновлений Кабінет міністрів у п'ятницю, 10 грудня, провів своє перше організаційне засідання, повідомили у прес-службі прем'єр-міністра.

"Сьогодні відбулося перше організаційне засідання Кабінету міністрів, сформованого відповідно до указу президента про оптимізацію (системи центральних органів виконавчої влади)", - проінформували у прес-службі.

У ході засідання прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єрам і міністрам забезпечити безумовне виконання покладених на них функцій. Їм також доручено терміново розпочати процес ліквідації та реорганізації міністерств і відомств, вжити заходів щодо скорочення чисельності апаратів і створення нових органів.

Прем'єр підкреслив, що адміністративна реформа ставить перед собою мету забезпечити новий якісний рівень взаємодії центральних органів влади з органами місцевої влади. Він також зазначив, що ліквідація та реорганізація повинна відбуватися з максимальним повагою і врахуванням інтересів людей, які працюють у цих структурах.

Прем'єр зауважив, що необхідно зберегти максимальну кількість професіоналів.

Як повідомлялося, напередодні президент Віктор Янукович оптимізував систему центральних органів виконавчої влади.

Зокрема, глава держави перепризначив кількох міністрів.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»