На Visa подадуть до суду за блокування платежів на адресу WikiLeaks

14 сiчня 12:26

Ісландська фірма DataCell, що спеціалізується на зберіганні фінансової інформації в інтернеті, має намір подати до суду на виробника банківських карт Visa за те, що він заблокував платежі на адресу сайту WikiLeaks. Про це заявив 8 грудня виконавчий директор компанії Андреас Фінк.

 

Ісландська фірма DataCell, що спеціалізується на зберіганні фінансової інформації в інтернеті, має намір подати до суду на виробника банківських карт Visa за те, що він заблокував платежі на адресу сайту WikiLeaks. Про це заявив 8 грудня виконавчий директор компанії Андреас Фінк.

DataCell ще 7 грудня звернулася за роз'ясненнями до Visa і MasterCard, яка також заблокувала платежі на адресу WikiLeaks.

У DataCell підкреслюють, що будуть намагатися скасувати рішення Visa і MasterCard, а також мають намір підтримати WikiLeaks усіма можливими способами.

У повідомленні DataCell зазначається, що блокування платежів - крок політичний. У компанії вважають, що Visa йде проти своїх клієнтів, які хочуть допомагати WikiLeaks. "Ми не можемо повірити, що WikiLeaks здатне навіть подряпати такий бренд, як Visa", - говориться в прес-релізі компанії.

Раніше стало відомо, що хакери на знак протесту проти дій MasterCard атакували сайт компанії. Хакери оголосили, що таким чином борються за свободу інтернету.

Крім того, були атаковані сайти PayPal, системи грошових розрахунків через інтернет, а також банківського підрозділу Пошти Швейцарії PostFinance.

Нагадаємо, PayPal заблокував платежі на адресу WikiLeaks, а PostFinance - рахунок засновника сайту Джуліана Ессанджа.

Як повідомлялося, після взяття під варту Джуліана Ессанджа Visa і MasterCard відмовилися від проведення операцій за рахунками WikiLeaks. PayPal зробив це за кілька днів до арешту Ессанджа.

За матеріалами: Лента.ру