Міністр оборони Південної Кореї подав у відставку

14 сiчня 12:24

Міністр оборони Південної Кореї Кім Тхе Ен пішов сьогодні у відставку - після інциденту у вівторок, коли один з островів біля західного узбережжя країни піддався артобстрілу з боку КНДР.

 

Міністр оборони Південної Кореї Кім Тхе Ен пішов сьогодні у відставку - після інциденту у вівторок, коли один з островів біля західного узбережжя країни піддався артобстрілу з боку КНДР.

Тоді загинули 4 людини, 18 були поранені. Багато хто в Південній Кореї вважає, що військові і керівництво оборонного відомства не вжили належних заходів для захисту від провокацій північнокорейської сторони.

Як повідомляє південнокорейське агентство Ренхап, міністр оборони вже подавав у відставку навесні - після того, як КНДР затопила південнокорейський корвет "Чхонан".

Тоді президент Південної Кореї Лі Мен Бак відхилив прохання про відставку. Сьогодні він задовольнив його.

Нагадаємо, вчора Південна Корея і США оголосили про проведення в кінці цього тижня спільних військово-морських навчань. У них візьме участь американський авіаносець «Джордж Вашингтон».

Президент США Барак Обама в телефонній розмові зі своїм південнокорейським колегою Лі Мен Баком підтвердив вірність Вашингтона союзницьким зобов'язанням по відношенню до Сеулу.

Раніше Північна Корея заявила, що обстріл її артилерією південнокорейського острова став відповіддю на агресивні дії Південної Кореї. У повідомленні державного інформаційного агентства КНДР стверджується, що Південна Корея першою відкрила вогонь по північнокорейській території.

Сеул раніше звинуватив Північну Корею в "умисному і спланованому нападі" і порушенні перемир'я, укладеного в 1953 році - у зв'язку з артилерійським обстрілом південнокорейського острова з території КНДР.

Сполучені Штати та ЄС різко засудили обстріл острова. Китай, Росія, Німеччина та інші країни закликали обидві сторони до стриманості.

За матеріалами «Радіо Свобода»