Bank of America відмовився обслуговувати рахунки WikiLeaks

14 сiчня 12:28

Найбільший американський банк Bank of America відмовився обслуговувати всі рахунки та операції, пов'язані з фінансуванням сайту WikiLeaks.

 

Найбільший американський банк Bank of America відмовився обслуговувати всі рахунки та операції, пов'язані з фінансуванням сайту WikiLeaks.

Як оголосило увечері в п'ятницю, 17 грудня, керівництво фінансової установи, у компанії є підстави вважати, що WikiLeaks здійснює діяльність, що суперечить правилам банку.

У відповідь на це творці WikiLeaks через свій мікроблог на Twitter звернулися до «усіх, хто любить свободу» із закликом закрити рахунки в Bank of America. Пізніше в мікроблозі з'явилося ще одне повідомлення, в якому клієнтам Bank of America рекомендувалося підшукати для своїх грошей більш безпечне місце.

Раніше обслуговувати рахунки WikiLeaks і особисто засновника сайту Джуліана Ассанжа відмовилася платіжні системи PayPal. Також здійснювати пов'язані з WikiLeaks операції не можна через системи Visa і Master Card, що значною мірою ускладнило збір коштів для підтримки проекту. Крім цього, компанія EveryDNS відмовилася обслуговувати домен wikileaks.org, внаслідок чого сайт переїхав на wikileaks.ch.

Відомо, що щонайменше одна компанія розірвала відносини з WikiLeaks на прохання Держдепартаменту США: в PayPal лист з відповідними рекомендаціями надійшов у кінці листопада 2010 року, напередодні  публікацій WikiLeaks  фрагментів листування американських дипломатів. Сайти компаній, які відмовилися обслуговувати WikiLeaks, зазнали хакерських атак.

За матеріалами LENTA.RU