33 чилійки опинилися замкненими в шахті на глибині 900 метрів

14 сiчня 12:23

Тридцять три чилійські жінки виявилися замкненими в шахті в регіоні Біо-Біо на глибині 900 метрів. Щоправда, цього разу все сталося з їхньої ж волі - чилійки протестують проти скасування програми працевлаштування для постраждалих від землетрусу 27 лютого 2010 року.

 

Тридцять три чилійські жінки опинилися замкненими в шахті в регіоні Біо-Біо на глибині 900 метрів. Щоправда, цього разу все сталося з їхньої ж волі - чилійки протестують проти скасування програми працевлаштування для постраждалих від землетрусу 27 лютого 2010 року.

Жінки спустилися в шахту «Подув диявола». Вони вимагають відновити дію програми, яка забезпечувала робочими місцями жителів постраждалих від землетрусу регіонів. Вони відмовляються покинути об'єкт до того часу, поки їхні вимоги не буде виконано, а також погрожують голодуванням.

Програма, про яку йдеться, діяла в регіоні до 4 листопада. У рамках цієї програми тисячі жителів Біо-Біо були задіяні на відновлювальних роботах після руйнівного землетрусу 27 лютого. Коли програму згорнули, без роботи залишилося понад 17 тисяч місцевих жителів. У їхньму числі були й жінки, що забарикадувалися в шахті.

Тим часом наголошено, що кількість жінок у шахті є відсиланням до гірників шахти Сан-Хосе, які опинилися замурованими під землею. Їх врятували лише через два з половиною місяці. На думку організаторів теперішньої акції протесту, жінки, які залишилися без роботи, заслуговують на неменшу увагу, ніж 33 замурованих шахтаря.

Шахта, в якій перебувають жінки, розташована в місті Лота, що в регіоні Біо-Біо. Шахта була одним з провідних підприємств регіону. На початку 1990-х років гірничодобувна промисловість у регіоні прийшла до занепаду, й «Подув диявола» було закрито. Зараз шахта відкрита для туристів і входить до числа найбільш відвідуваних туристичних місць Біо-Біо.

За матеріалами Лента.ru