130 учасників білоруських мовчазних протестів постануть перед судом

30 червня 19:02

За підсумками акцій "Революція через соціальні мережі" 29 червня в Білорусі було затримано 269 осіб, 130 з яких будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Про це в четвер, 30 червня, повідомляється на сайті МВС Білорусі.

 

Затриманих учасників акцій звинувачують у дрібному хуліганстві, непокорі вимогам міліціонерів і порушеннях, допущених під час проведення масових заходів або при пікетуванні. Протоколи на притягнутих до адміністративної відповідальності будуть передані до суду.

За інформацією правоохоронних органів Білорусі, які зібралися в центрі Мінська дозволяли собі нецензурну лайку на адресу міліції, а також "галасували, привертали увагу перехожих лясканням долонь, штовхали співробітників органів правопорядку, виходили на проїжджу частину".

У столиці Білорусі, як повідомили в МВС, увечері в середу на протестні акції зібралося близько 350 осіб. Офіційних даних про кількість затриманих у Мінську немає.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що кількість тих, хто прийшов на центральні площі Мінська склала близько тисячі осіб.

За даними правозахисників, близько 160 з ниж були затримані, а щодо 30 учасників акції були складені протоколи.

Тим часом, як повідомляє опозиційне видання "Хартія-97", число учасників протестних акцій 29 червня, які отримали покарання у вигляді арешту на строк до 15 діб, склало 12 людей. Раніше повідомлялося про чотирьох заарештованих.

Протестні акції в Білорусі проходять з початку червня. Вони пов'язані, в тому числі, з економічним становищем у країні, що різко погіршало. Наступний збір учасників руху "Революція через соціальні мережі" запланований на 3 липня.