Зеленський прокоментував можливе прем'єрство Вакарчука

Поділитися
Зеленський прокоментував можливе прем'єрство Вакарчука
За словами українського президента, прем'єром має стати "незалежна сильна людина".

Президент України Володимир Зеленський вважає, що главою українського уряду має стати "гуру економіки" і "бажано" людина, яка раніше ніколи не був у політиці.

"Питання з приводу того, прем'єр Вакарчук чи ні. Мені здається, що це питання саме до Слави, до Вакарчука, тому що це велика відповідальність, і це повинен бути гуру економіки", - сказав Зеленський у виборчому штабі партії "Слуга народу" в неділю. "Ми хочемо, щоб це був незалежна сильна людина, з професійною освітою, людина, яку поважають в Україні, по-перше, і яку поважають на Заході, яка є дійсно прикладом, гуру економіки".

За даними Національного екзит-полу станом на 18:00 на позачергових виборах до Верховної Ради проходять п'ять партій. Таким чином рейтинг партій склався таким чином: "Слуга народу" - 43.9%, "Опозиційна платформа - За життя" - 11.5%, "Європейська солідарність" - 8.9%, "Батьківщина" - 7.6%, "Голос" - 6.3%.

Центральна виборча комісія має опублікувати результати голосування протягом 15 днів від дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада має зібратись на своє перше засідання протягом 30 днів від оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли має зібратись на засідання новий парламент, - 9 вересня 2019 року.

Слідкуйте за перебігом виборів разом із DT.UA "Дострокові парламентські вибори: як голосують українці".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі