Вживання горіхів знижує ризик розвитку раку і серцево-судинних захворювань - вчені

5 грудня 2016 в 15:03

Щоденне вживання 20 грамів горіхів знижує ризик розвитку раку на 15%.

Орехи
Вживання 20 грамів горіхів щодня знижує ризик розвитку раку
Вчені заявили про те, що щоденне вживання 20 грамів горіхів дозволяє знизити ризик розвитку раку, серцево-судинних захворювань, діабету та інших хвороб. Висновки дослідників опубліковані в журналі BMC Medicine.

У ході дослідження вчені розглянули 29 наукових публікацій та проаналізували результати робіт, проведених з 1947 по 2016 рік, участь у яких взяли 819 448 осіб з різними захворюваннями, в тому числі інсультом, ішемічною хворобою серця, серцево-судинними захворюваннями, раком. Потім розподіл патологій пов'язали з кількістю горіхів в раціоні.

Читайте також: Вживання аспірину здатне продовжити життя – вчені

Результати показали, що щоденне вживання 20 грамів горіхів пов'язане зі зниженням ризику розвитку ішемічної хвороби серця на 30%, раку — на 15%, діабету — майже на 40%, передчасної смерті — на 22%. Також на 50% споживання горіхів знижувало смертність від респіраторних захворювань. При цьому більша кількість горіхів (понад 20 грамів на день) впливала на стан здоров'я незначним чином.

Раніше вчені заявили про те, що апельсини та інші цитрусові фрукти можуть допомогти в боротьбі з ожирінням і хворобами, яке воно викликає.

За матеріалами: Naked Science
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Немає коментарів
Реклама
USD 27.06
EUR 29.18
Останні новини
НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ
Загрузка...