Знову за допомогою пенальті "Базель" проходить чергового суперника у Лізі Європи

Поділитися
Знову за допомогою пенальті "Базель" проходить чергового суперника у Лізі Європи "Базель" - сенсація Ліги Європи © fcb.ch
Швейцарський клуб, який вибив "Дніпро" в 1/16 фіналу євротурніру, здійснив історичне досягнення. Тепер швейцарський клуб буде грати у півфіналі Ліги Європи.

Відбулися матчі у відповідь 1/4 фіналу Ліги Європи - у них визначилися чотири щасливчики, які незабаром посперечаються за вихід у фінал престижного турніру. Однією з найяскравіших несподіванок можна вважати успіх швейцарського "Базеля", якому у протистоянні з "Тоттенхемом" знадобилися післяматчеві пенальті. Знов, як і в матчі з "Дніпром" і "Зенітом" удача була на боці європейських середняків.

"Челсі" хоч і програв 2:3 російському "Рубіну", але за сумою двох зустрічей пробився-таки у півфінал. "Фенербахче" вибила з боротьби італійський "Лаціо", а португальська "Бенфіка" - "Ньюкасл". Жеребкування 1 фіналу відбудеться 12 квітня.

У першому матчі двухраундового протистояння між "Базелем" і "Тоттенхемом" була зафіксована бойова нічия 2:2. У матчі-відповіді у Базелі гості з Туманного Альбіону відкрили рахунок, але незабаром Мохамед Сала на пару з Марко Штреллером скористалися помилкою оборони англійців і відновили рівновагу. До перерви команди обмінялися моментами, але голів глядачі не побачили.

А відразу після відновлення гри молодий захисник Олександр Драговіч вивів "Базель" уперед. Але все таки інтризі було призначено повернутися в цей матч - за 8 хвилин до кінця основного часу американець Клінт Демпсі робить дубль і зрівнює рахунок - 2:2. Незабаром червону картку за фол останньої надії отримав Ян Вертонген. Але порушення було за межами штрафного, тому пенальті не було призначено.

Та 11-метрові удари незабаром знову зіграли на руку "Базелю" - нагадаємо, що завдяки цьому стандарту швейцарці не раз схиляли протистояння в плей-офф Ліги Європи на свій бік. У серії післяматчевих пенальті, щоправда, "Тоттенхем" сам приніс собі поразку, коли його гравці двічі мазали з "точки".

"Базель" вперше у багаторічній історії свого клубу виходить у півфінал єврокубка - раніше у розіграші Кубка Европейких чемпіонів-1973/74 цей клуб грав у чвертьфіналі. І ось в нинішньому вдалому сезоні команда Мурата Якіна, відомого в минулому гравця збірної Швейцарії, який народився в 1974-му, показала, що і без зірок навіть європейського масштабу і супербюджету можна домагатися успіху на міжнародній арені.

"Базель" - "Тоттенхем" - 2:2 (по пен. - 4:1)

Голи: Салах, 27, Драговіч, 49 - Демпсі, 23, 82

Базель: Зоммер, Чжу Хо, Драговіч, Шер, Ф.Деген, Ф.Фрай, Ельнені, Діє (Діас, 59), Штокер (Штайнхофер, 70), Сала (А.Фрай, 111), Штреллер

Тоттенхем: Фрідель, Уокер, Доусон, Вертонген, Нотон (Ассу-Екото, 80), Паркер (Хаддлстоун, 78), Дембелі (Керролл, 59), Сігурдссон, Холтбі, Демпсі, Адебайор

Попередження: Штокер, Діє, Штреллер, Ельнені - Нотон, Дембелі, Доусон, Уокер

Видалення: Вертонген, 90 (пряма червона)

Перший матч - 2:2.

Інші матчі "Рубін" - "Челсі" 3:2 (перший матч 1:3). "Ньюкасл" - "Бенфіка" - 1:1 (1:3). "Лаціо" - "Фенербахче" - 1:1 (0:2).

Нагадаємо, що жеребкування 1 фіналу відбудеться 12 квітня. !zn

Читайте також:

Моурінью має намір взяти з собою у "Челсі" кількох футболістів

Фанати "Сандерленда" протестують проти призначення "тренера-фашиста"

Кривдники "Металіста" і "Дніпра" проходять російські клуби, "Челсі" уникає ганьби

Сабо радить гравцям "Дніпра" відродити психологію переможців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі