Жириновський запропонував заборонити спортсменам брати участь в Олімпіаді більше двох разів

Поділитися
Жириновський запропонував заборонити спортсменам брати участь в Олімпіаді більше двох разів Жириновський запропонував заборонити спортсменам брати участь в Олімпіаді більше двох разів © irsolo.ru
Також, на думку Жириновського, необхідний обов'язковий медичний висновок для допуску до змагань, і при найменшій травмі - більше не допускати до світової першості, Олімпійських ігор.

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський, роздратований зняттям Євгена Плющенка з Олімпіади у Сочі, пропонує законодавчо заборонити спортсменам брати участь в Іграх більше двох разів.

"Ми внесемо поправки до закону - ніяких чотири, три Олімпіади, нехай молодь іде далі", - заявив Жириновський.

Олімпіади у літніх і зимових дисциплінах проводяться раз на чотири роки. Таким чином, часовий інтервал між першими і третіми Іграми, до яких Жириновський запропонував не допускати російських атлетів, складе 12 років.

Також, на його думку, необхідний обов'язковий медичний висновок для допуску до змагань. "При найменшій травмі - більше не допускати до світової першості, Олімпійських ігор", - вважає Жириновський.

"Плющенко молодець, багато хорошого зробив, але у нього абсолютно хвора спина", - сказав політик, коментуючи зняття російського фігуриста з особистого турніру на Іграх у Сочі. "Де були лікарі?", - дивувався він.

"Женя, Женя... Про завершення кар'єри на Олімпіаді не думають. Це Ігри, Жень - або перемагай, або взагалі не виходь. І плювати, що я знову виявився правий. Взагалі, міжсобойчики пора припиняти. Після Сочі федерація відповість за вибір. 18-річний Ковтун занадто юний?" - сказав політик, коментуючи рішення фігуриста.

Син Жириновського, депутат Держдуми Ігор Лебедєв, і зовсім назвав Плющенка зрадником: "Плющенко знав про проблеми зі спиною і все одно поїхав на Олімпіаду. Якщо приїхав - значить виступай. Виступай через біль за честь країни. З такою кількістю операцій не треба було взагалі їхати! Зняття Плющенка з змагань - це зрада нашої збірної і тих, хто міг поїхати на ОІ замість нього".

Напередодні російський фігурист Євген Плющенко, що вже виграв золоту олімпійську медаль у командному змаганні, знявся з особистого турніру на Іграх у Сочі через рецидив травми спини.

Спортсмен оголосив про своє рішення безпосередньо перед виступом, залишивши росіян без медалей у чоловічому одиночному катанні вперше з 1984 року.

Нагадаємо, російський фігурист Євген Плющенко прийняв рішення не виступати в індивідуальних змаганнях на Олімпіаді в Сочі. Перед короткою програмою він підійшов до арбітрів і оголосив про своє рішення знятися з турніру.

Нещодавно Євген переніс операцію з заміни міжхребцевого диска на штучний.

Раніше Плющенко зазначав, що готовий взяти участь у наступній Олімпіаді, яка пройде в 2018 році в корейському Пхенчхані. Однак пізніше, після того, як знявся з змагань, на спеціально зібраній прес-конференції він заявив про те, що йде зі спорту. "Я закінчив кар'єру. Вік дозволяє (продовжувати), але 12 операцій - це занадто багато", - прокоментував своє рішення дворазовий олімпійський чемпіон.

Варто додати, що Плющенко - єдиний представник Росії у цьому виді програми. Нагадаємо, Плющенко в Сочі став володарем золотої медалі у командних змаганнях. !zn

Читайте також:

Лижниця з Польщі виграла олімпійські перегони на 10 км зі зламаною ногою

Триразовий олімпійський чемпіон, що травмувався на тренуванні, виступить у Сочі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі