Збірній України не вистачає виконавців - Шевченко

Поділитися
Збірній України не вистачає виконавців - Шевченко Для Шевченка не існує зірок і авторитетів © ФФУ
Головний тренер національної команди висловився про проблеми з нападниками, можливу натуралізацію, а також про перспективи збірної.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання вболівальників.

Про самовіддачу футболістів збірної: "Я не згоден з тим, що не всі, хто приїжджає в збірну, готові "рити землю". Ми задоволені самовіддачею наших футболістів. Помітні якісні поліпшення у відношенні гравців до тренувань, у роботі на полі. За місяць нашої роботи з'явилося більше натхнення в роботі, більше відповідальності. Якщо б хтось не був готовий "рити землю", то він не тільки не потрапив би до складу, але і не був би викликаний на збори".

Про нападників: "Відразу скажу, що ми в збірній не вирощуємо гравців, форвардів або захисників. Ми збираємо тих, хто є на поточну хвилину у вітчизняному футболі. В цьому різниця специфіки роботи в збірній і клубі. Я не вважаю, що у нас велика нестача нападників. Ми маємо вибір дуже різнопланових виконавців. Інша справа, що зараз не всі вони знаходяться в належній формі, не всі мають ігрову практику в клубах. А по грі у двох або одного нападника, то це не догматичні схеми, яких хтось повинен дотримуватися. Набір і позиції гравців налаштовуються під конкретні ігри і конкретних суперників".

Про відбірну групу на ЧС-2018: "Ми зараз граємо у такій специфічній групі, де особливого настрою вимагає кожен суперник. Дуже рівний склад учасників. Думаю, тут боротьба розгорнеться до останнього туру, і претендують на вихід відразу кілька команд".

Про брак креативних футболістів: "У нас є набір цікавих виконавців. Однак український футбол переживає такий важкий час, коли не всі талановиті гравці можуть розкрити себе. Ми стикаємося в збірній з тим, що нам не вистачає виконавців на певній позиції. Це обмежує нашу тактичну гнучкість, адже заміна одного гравця на іншого може призвести до порушення ігрового балансу. Це ті проблеми, які зараз стоять перед командою".

Про можливу натуралізацію нападника: "Ми в збірній команді не займаємося натуралізацією гравців. Ми працюємо з тими футболістами, які мають український паспорт і підходять нам за якістю своєї майстерності. Приймати громадянство України чи ні - це вже турбота самих футболістів і міграційних служб. Забивні гравці в команді вже є. Як бачимо, це Кравець та Ярмоленко. А зірок або авторитетів для мене не існує".

Про перспективи збірної: "Перспектива нашої збірної - в її розвитку. Ми прийшли працювати тренерською командою і хочемо побудувати команду на полі. Взаємозв'язок буває тільки такий: треба налаштувати гру, тоді з'явиться і результат. Широка перспектива для нас - це створити команду Шевченка. Команду, в якій будуть і гравці, і тренери, і вболівальники".

Про українську мову: "Я говорю українською, це правда. Єдине, чого мені зараз не вистачає, це мовної практики. Поки мені легше формулювати думки на футбольну тему італійською або російською, але я працюю над мовою".

Нагадаємо, що під керівництвом Андрія Шевченка збірна України набрала 5 очок у трьох стартових матчах кваліфікації на ЧС-2018. "Жовто-сині" зіграли внічию з Ісландією (1:1) і Туреччиною (2:2), а також обіграли Косово (3:0).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі