Збірна України здобула історичну перемогу на чемпіонаті світу з баскетболу

Поділитися
Збірна України здобула історичну перемогу на чемпіонаті світу з баскетболу © ebrd.com
Українці вдало стартували на світовому форумі в Іспанії: підопічні Майка Фрателло обіграли Домініканську республіку.

Збірна України з баскетболу здобула першу в історії перемогу на чемпіонаті світу, обігравши на старті змагань Домініканську республіку 72:62.

Таким чином, українці очолили групу С, в якій крім обыгранного суперника виступають Фінляндія, США, Туреччина і Нова Зеландія.

Наступний матч підопічні Майкла Фрателло проведуть 31 серпня проти фінів.

Українцям не вдалося уникнути стартового мандражу, незважаючи на те, що на перших хвилинах чверті вони вийшли вперед 6:0. Необгрунтовані втрати, надто авантюрні варіанти розвитку атак призвели до того, що суперник досить швидко знайшов контргру і вийшов вперед 13:12. Після хвилинної перерви домініканцям вдалося кілька разів успішно завершити розіграш м'яча, але тут вже і "синьо-жовті" сказали своє слово.

Нічийний результат після половини матчу з одного боку додавав оптимізму, з іншого показував, що в перерві тренерському штабу доведеться в оперативному порядку змінювати настрій баскетболістів, так і тактику гри.

І Майку Фрателло вдалося достукатися до підопічних: Сергій Гладир став одним із творців супер-ривка українців - 14:0. Фактично цей відрізок і вирішив результат протистояння, адже "синьо-жовті" явно намацали свою гру і, незважаючи на досить-таки злагоджені дії суперника в обороні зуміли довести матч до перемоги.

Додамо, що успішно увійшов у гру центровий В'ячеслав Кравцов, який став одним з найрезультативніших в команді. Не підвели і лідери - названий вище Гладир, а також натуралізований американець Юджин Джетер.

Україна - Домініканська республіка 72:62 (12:13, 15:14, 21:13, 24:22)

У Джетер (16 + 4 втрати), Гладир (12), Липовий (4), Корнієнко (9 + 7 підбирань), Натяжко (2 + 6 підборів) - старт; Кравцов (13 + 7 підбирань), Мишула (8), Пустозвонов (5), Забірченко (3), Зайцев (0).

ІН: Соса (11), Фелдайн (10), Гарсія (18 + 4 передачі), Баес (4 + 9 підбирань), Варгас (4 + 9 підбирань) - старт; Мартінес (6 + 5 підбирань), Санчес (5), Коронадо (2), Ліз (2), Рамон (0), Фортуна (0).

Двухочковые кидки: 12/28 (43%) - 17/37 (46%).

Триочкові кидки: 10/23 (43%) - 7/27 (26%).

Штрафні кидки: 18/26 (69%) - 7/14 (50%).

Підбори: 36-41; передачі: 11-13; втрати: 17-17.

Відзначимо, що в перший день чемпіонату в групі З зустрінуться Нова Зеландія зустрінеться з Туреччиною, а Фінляндія з США.

Українці ж наступного разу вийдуть на майданчик в 17:00 31 серпня. Нагадаємо, що всі матчі українці проводять в Більбао. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі