Збірна України здобула другу перемогу у 2014 році

Відео
Поділитися
Збірна України здобула другу перемогу у 2014 році
У товариському матчі проти представника Африки українці перемогли 2:1. Михайлу Фоменко вдалося перевірити в справі кількох новачків, а футболісти у відмінному настрої пішли в довгоочікувану відпустку.

Збірна України обіграла Нігер у товариському поєдинку, який відбувся у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

М'ячами у ворота нигерцев відзначилися дебютант національної команди, лідер молодіжної збірної Іван Ордець з маріупольського "Іллічівця", а також півзахисник "Шахтаря" Тарас Степаненко. У суперників українців забив Балі Умару. Примітно, що у всіх гольових ситуаціях футболісти завершували епізоди ударами головою.

Збірна України, яка вийшла на матч у досить-таки експериментальному складі, володіла тотальною перевагою, проте в першому таймі втратили кілька гольових моментів для взяття воріт суперника. Лише захисник Іван Ордець зумів замкнути подачу кутового, вписавши своє ім'я в рекорд неординарних досягнень українських футболістів.

Після перерви українці продовжили тиск на ворота суперника, однак на 56-й хвилині Умару головою вразив ціль, залишивши не у справ героя попереднього епізоду Ордца, а також досвідченого воротаря Андрія П'ятова. До речі, це був перший за 11 поєдинків гол, який "синьо-жовті" пропустили на своєму полі. Востаннє подібний неприємний епізод траплявся 26 березня в грі відбірного турніру ЧС-2014 проти Молдови. Для Нігера цей м'яч і зовсім став історичним - перший точний удар команди за межами Африки.

Але все ж українцям вдалося вийти вперед: на 80-й хвилині Тарас Степаненко опинився в потрібний час в потрібному місці і пробив-таки зловив справжній кураж голкіпера гостей Кассали Дауду - воротар здавалося зафіксував м'яч після удару головою, але той зрадницьки ковзнув у сітку.

Відзначимо, що в час, що залишився, Михайло Фоменко дав можливість відчути атмосферу ігор за збірну новачкові Сергію Болбату, а також свого "джокера" Романа Безуса. Втім, жоден з них не зумів розписатися у воротах опонента.

Україна - Нігер- 2:1 (1:0)

Голи: Ордець, 20 (1:0). Умару, 56 (1:1). Степаненко, 80 (2:1).

Україна: П'ятов, Селін, Кучер, Ордець, Федецький, Степаненко, Едмар, Гармаш (Девіч, 46, Безус, 87), Коноплянка (Болбат, 62), Ярмоленко, Антонов (Зозуля, 46).

Нігер: Дауда, Бурейма, Чикото, Лансина, Кудизе (Закарі, 88), Якуба (Нумау, 73), Умару (Мутари, 61), Мохамед, Куруме, Справи Саку, М. Сіссе.

Покарання: Едмар, 37. М. Сіссе, 38. Бурейма, 59. Лансина, 75. Ярмоленко, 78 (попередження).

Судді: Гіль, Садчук, Борковські (всі - Польща).

22 травня. Київ. Стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського.

Зазначимо, що це вже друга перемога "синьо-жовтих" у контрольних матчах в 2014 році. Нагадаємо, що раніше українці на нейтральному полі на острові Кіпр обіграли збірну США 2:0.

Зазначимо, що африканська команда посідає 102-е місце в рейтингу ФІФА, відстаючи від чотирьох суперників українців по відбірного турніру Євро-2012. !zn

Читайте також:

Збірна України може зіграти з Бразилією: ціна питання - 1,5 мільйона доларів

ФІФА не збирається змінювати час початку матчів чемпіонату світу з-за спеки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі