Збірна України загальмувала на старті кваліфікації Євро-2015, програвши Словаччині

Поділитися
Збірна України загальмувала на старті кваліфікації Євро-2015, програвши Словаччині Збірна України програла Словаччині на старті відбору Євро-2016
Початок відбірної кампанії чемпіонату Європи-2016 виявилося провальним для української збірної: на своєму стадіоні при хорошій підтримці трибун вона примудрилася програти словакам.

Збірна України програла Словаччині 0:1 у стартовому матчі відбірного турніру Євро-2016. Пропустивши гол фактично на початку зустрічі із-за грубої помилки в обороні, підопічні Михайла Фоменка так і не зуміли переломити хід матчу і забити хоча б один гол після безлічі створених моментів біля воріт суперника.

Таким чином, українці вже на старті кваліфікації почали створювати собі додаткові проблеми. Ситуацію, після якої кожна наступна гра стає останньою.

Додамо, що збірна програла вперше з листопада 2013 року, коли в Парижі була розгромлена Францією 3:0 у другому матчі плей-офф кваліфікації ЧС-2014. На домашньому стадіоні українці програвали Чорногорії в жовтні 2012-го - на тому ж "Олімпійському" і з тим же рахунком 0:1.

Незважаючи на практично порожні трибуни київського стадіону у недавньому товариському матчі проти Молдови, на офіційний матч українці отримали чудову підтримку. Фоменко практично не вніс змін у склад команди, випустивши лише в старті замість травмованого Анатолія Тимощука одесита Кирила Ковальчука. На вістрі атаки у "синьо-жовтих" діяв Роман Зозуля, який в нинішньому сезоні поки далекий від своїх оптимальних кондицій.

Вже з перших хвилин зустрічі стало зрозуміло, що у "синьо-жовтих" будуть труднощі не тільки з реалізацією моментів, як у матчі з Молдовою, але і зі створенням небезпечних ситуацією. Лише до кінця першого тайму українці зуміли хоч якось потурбувати Матуша Козачика. До цього часу рахунок був вже 0:1, тому кожен такий епізод залишав неприємний осад у вболівальників України.

Після перерви гра так і не змінилася: словаки успішно відбивали нехитрі атаки українців, а надія на індивідуальні дії того ж Ярмоленка так і не виправдалися. Справжній штурм воріт суперника міг принести результат вже в доданий арбітром час, коли навіть Андрій П'ятов пішов на розіграш кутового. У підсумку, український голкіпер заштовхав-таки м'яч у ціль, але шотландський суддя угледів в епізоді порушення з боку українців і розчарував як всю команду, так і глядачів на трибунах.

Україна - Словаччина - 0:1 (0:1)

Гол: Мак, 17.

Україна: П'ятов, Шевчук, Кучер, Ракицький, Федецький, Степаненко, Ковальчук (Безус, 66), Едмар, Ярмоленко, Гусєв (Громов, 81), Зозуля.

Словаччина: Козачик, Пекарік, Дюріца, Дьембер, Губочан, Куцка, Печовски, Мак (Дюріш, 90+2), Вайсс (Стох, 67), Гамшик, Німець (Кісс, 63).

Покарання: Степаненко, 27. Куцка, 35. Ракицький, 37. Дюріца, 37. Німець, 62. Безус, 71. Федецький, 77. Едмар, 82. Кісс, 86 (попередження).

Судді: Томсон, Чемберс, Малвенни (Шотландія).

8 вересня. Київ. НСК "Олімпійський".

Відзначимо, що наступний матч збірна України проведе 9 жовтня на виїзді проти Білорусі.

Нагадаємо, що в поєдинку з Молдовою 92-й матч за збірну провів Олег Гусєв. Вийшовши в основі звітної зустрічі, він випередив за кількістю поєдинків Олександра Шовковського, вийшовши на чисто третьої місце серед рекордсменів. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі