Збірна України з хокею напередодні чемпіонату світу у Донецьку двічі обіграла клуб КХЛ

Поділитися
Збірна України з хокею напередодні чемпіонату світу у Донецьку двічі обіграла клуб КХЛ Українці двічі обіграли "Витязь" © hcvityaz.ru
Українська збірна продовжує підготовку до головного хокейного старту сезону у гарному настрої.

Збірна України з хокею у двох контрольних матчах на виїзді зуміла обіграти підмосковний "Витязь", який представляє Континентальну хокейну лігу. У першій грі команд для визначення переможця знадобилися післяматчеві буліти - 5:4, назавтра ж українці обмежилися 60-ма хвилинами ігрового часу - 2:1.

Матчі проходили у рамках підготовки української збірної до чемпіонату світу (дивізіон 1В - третій за силою у світовому ранжирі), який відбудеться 14-20 квітня в Донецьку. Після повернення з Росії українці продовжать готуватися до турніру безпосередньо на місці подій.

Суперниками української збірної з чемпіонату світу будуть збірні Польщі, Литви, Естонії, Нідерландів і Румунії. З цими командами українці посперечаються за вихід до групи А першого дивізіону, звідки у минулому сезоні вилетіла наша команда.

Зазначимо, що в обох поєдинках у Чехові (Московська область) українська збірна проявила характер, і, поступаючись по ходу зустрічі, зуміла вирвати перемогу. У першій грі підопічні Олександра Куликова провалили перший період, коли "Витязь" тричі засмучував воротаря збірної Євгенія Напненка. Однак у другому періоді захисник Олександр Побєдоносцев і нападаючий Максим Квітченко скоротили відставання від суперника.

Третій період також виявився насиченим на події: спочатку Артем Гніденко зрівняв рахунок, але незабаром "Витязь" вийшов уперед. "Синьо-жовті" врятували гру, відновивши рівновагу за дві хвилини до фінальної сирени - відзначився Роман Благий. В серії буллітів Напненко двічі виручив команду, а Олександр Матерухін і Олександр Торяник чітко виконали свої кидки - 5:4 перемогу України.

На другий день протистояння українці дещо змінили склад, а ворота команди захищав молодий Павло Ячник - голкіпер молодіжної збірної і "Донбасу". Втім, вже на 8-й хвилині господарі відкрили рахунок. Але українці не дали розігратися суперникові, а в середині зустрічі Олег Шафаренко відновив рівновагу. Переможну ж крапку поставив Гніденко - його точний кидок відбувся на 51-й хвилині.

Примітно, що за грою українців спостерігав колишній головний тренер "Витязя", який нещодавно очолив донецький "Донбас", Андрій Назаров. За його словами, йому сподобалася українська збірна, а декого з її складу він бажав би бачити в своєму колективі.

Нагадаємо, що в нинішньому сезоні українці провалили відбір на Олімпіаду в Сочі, поступившись Данії, Білорусі та Словенії. !zn

Читайте також:

У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі"

Один з найкращих українських хокеїстів завершив кар'єру

Українець Федотенко приніс перемогу "Філадельфії" над "Вашингтоном" Овечкіна

В НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі