Збірна України з гандболу в оновленому складі поступилася Португалії

Поділитися
Збірна України з гандболу в оновленому складі поступилася Португалії Дмитро Тютинник виявився найрезультативнішим в української збірної © Алена Федоровская
Можливості деяких гандболістів тренерський штаб дізнався безпосередньо на майданчику броварського "Терміналу".

Чоловіча збірна України з гандболу зазнала другої поразки у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2016. На трансформованої майданчику льодової арени "Термінал" українці практично без варіантів програли Португалії 26:32.

Португальці володіли ініціативою протягом всього поєдинку і, відірвавшись у рахунку на початку ігрового часу, трималися у відриві до фінального свистка. Хіба що моментами у другому таймі українці могли догнати опонента, але їм не вистачило досвіду та зіграності.

В іншому поєдинку туру в групі 5 Росія поступилася Угорщині на своєму майданчику 23:27 і тепер угорці з 6 очками захопили лідерство в квартеті. Наступний матч Україна проведе 3 травня - в Порту підопічні Віталія Андронова зіграють з португальцями.

Головною проблемою нинішньої збірної України є не стільки молодість більшості гравців і дефіцит майстерності і досвіду, скільки зіграність команди. Українці слабо зіграли в обороні своїх воріт, так і в організації атакуючих дій. Що на чужій, що на своїй половині вони часом брали занадто авантюрні рішення, і суперник вміло користувався цими помилками.

Португальці ще в першому таймі забезпечили собі комфортний відрив у 4-5 м'ячів, а мажорним акордом у завершенні 30-хвилинки став реалізований 9-метровий вільний - високорослий Жілберту Дуарте забив важливий м'яч у роздягальню точно у дев'ятку воріт, зробивши рахунок 17:12. А під кінець поєдинку українці начебто наздогнали опонента на два м'яч, але гості швидкими трьома голами зняли всі питання про переможця.

Зіграв свою роль і воротарський фактор: 2-метровий португалець Алфреду Кінтана чудово провів матч, зробивши близько десятка сейвів, а от українці Ігор Чуприна Богдан Панченко трохи підкачали. Тим більше, що польові гравці "синьо-жовтих" часом кидали занадто прямолінійно, і Кінтана легко читав їх кидки.

Втім, ситуація стала зрозумілою на післяматчевій прес-конференції: Андронов пояснив, що головною проблемою його команди стала погана зіграність - гандболісти зібралися на олімпійській базі в Конча-Заспі 24 квітня, і встигли провести лише 5-6 ігрових тренувань, а також один спаринг. Так що матч з Португалією розглядався ним як можливість у бойових умовах перевірити можливості підопічних.

"Перед початком гри у мене була задача: як би не складався сьогодні матч, випустити всіх і спробувати усіх у справі. Я цю гру розглядаю, як тренування з підвищеною мотивацією", - розповів Андронов.

"У нас було сім нових людей в команді у порівнянні з грою з Угорщиною. Один хлопець з Німеччини (друга Бундесліга) - Едуард Клюйко - ми взагалі перший раз його побачили. Намагалися відтворити якісь командні зв'язки, але хлопці - з різних клубів, поки немає взаєморозуміння. Якщо в захисті зіграли ще більш менш, то в нападі були великі проблеми. І якщо до всього цього додати п'ять незабитих семиметрових, то ось і виходить результат. Мене одне радує в цій грі - ніхто не опускав руки, хлопці боролися й робили, що могли. А роботи у нас непочатий край", - резюмував наставник.

Нагадаємо, що перед збором команди Андронов отримав несподівані відмови від чотирьох провідних гандболістів, що в результаті суттєво вплинуло на результат, адже крім зіграності збірна втратила ще в виконавсько майстерності. До того ж через дискваліфікацію не міг грати за збірну основний її лінійний Олександр Шевельов.

Судіть самі: Сергій Онуфрієнко, Микола Стецюра і Сергій Бурка - гандболісти хорошого європейського рівня, а головне, вони здатні самі вирішити результат напруженого поєдинку - з допомогою дальніх кидків і точних влучень, а також надійних оборонних дій і тиску на опонента. Не кажучи вже й про Шевельова, якого за значні габарити і набір інших якостей фахівці називають дворазовим (один за двох).

Окреме питання - воротарі - Геннадій Комок і Валентин Кошовий: вони-то вже точно частіше б зберігали свої ворота на замку. Але в результаті, обидва відмовилися грати за збірну.

Україна - Португалія - 26:32 (12:17)

Україна: Донцов (1), Южбабенко (2), Жуков (2), Акименко (4), Дорощук (2), Тютюнник (7), Константинов (4), Клюйко (4).

Португалія: Морейра (3), Антунеш (6), Магальяеш (1), Руй Сілва (2), Дуарте (7), Беланович (1), Сантуш (1), Портела (10), Пінола (1).

Воротарі: Чуприна (Панченко) - Кінтана (Кандейаш).

Семиметрові: 9 (4) - 5 (4).

Группа 51234ІВНПМО
Венгрия
Венгрия
Угорщина
02.05 31:30 13.06 3 3 0 0 91-73 6
Россия
Россия
Росія
23:27 14.06 10.06 2 1 0 1 57-56 2
Португалия
Португалия
Португалія
10.06 29:34 03.05 3 1 0 2 91-91 2
Украина
Украина
Україна
20:33 11.06 26:32 2 0 0 2 46-65 0

Ситуація в групі 5 для українців склалася не найкращим чином, адже путівку на чемпіонат Європи отримають дві кращі команди. Українці ж можуть розраховувати хіба що на бонус у вигляді пропуску на континентальну першість як краща команда, яка посіла третє місце. Але для цього необхідно набрати хоча б 4 очки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі