Збірна України з біатлону не поїде на чемпіонат Європи в Тюмень не через політику

Поділитися
Збірна України з біатлону не поїде на чемпіонат Європи в Тюмень не через політику Бринзак не говорив з пресою про політику © XSport.ua
Президент федерації біатлону України Володимир Бринзак нічого не говорив журналістам про побоювання провокацій.

Вчора, 15-го січня, нібито з вуст Бринзака стало відомо, що українська національна збірна з біатлону не виступить на чемпіонаті Європи "за політичними мотивами". Змагання пройдуть з 24 по 28 лютого в російської Тюмені.

"Прочитав на багатьох російських сайтах інформацію про нібито моїй заяві, що збірна команда України з остраху політичних провокацій не буде приймати участь у чемпіонаті Європи, який буде проводитися в Тюмені. Хочу всім офіційно сказати, що це брехня і вигадки журналіста. До мене на стрільбищі в Рупольдінгу підійшов чоловік, який навіть не представився і запитав – чи візьме участь наша команда в чемпіонаті Європи. Я відповів, що ні, про це я сказав ще місяць тому і головною причиною є те, що чемпіонат проводиться в незручні строки, а у нас головним завданням є підготовка до чемпіонату світу", - підкреслив президент ФБУ.

"Також незручно добиратися зі зброєю до Тюмені через транспортні проблеми і навів випадок, коли наша юнацька команда, за домовленістю з Союзом біатлоністів Росії, у вересні їхала з Мінська в Острів для участі у першості Росії з літнього біатлону. Проїхавши на територію Росії, автобус з українськими номерами був зупинений поліцією і, забравши паспорти, нашим спортсменам було оголошено повертатися назад, інакше не отримаємо паспорти. При цьому білоруські та прибалтійські спортсмени спокійно проїхали і взяли участь у цих змаганнях. Нашій команді, після 400 км дороги довелося повертатися".

"Я жодного разу не сказав ні про які політичні мотиви чи провокації. Це все вигадки журналіста і це вже не перший раз. Цим вони хочуть викликати якийсь ажіотаж та інтерес до своєї "творчості". Ми надалі завжди з задоволенням будемо брати участь у різних змаганнях та навчально-тренувальних зборах на території Росії і найближчі плани - це участь у фіналі Кубка світу в Ханти-Мансійську в березні місяці".

"У нас дуже дружні відносини з російською командою і вболівальниками з Росії, які підтримують нашу команду. Спорт поза політикою, бойкотувати ми нічого не збираємося і закликаємо всіх журналістів писати лише факти, а не свої припущення і домисли. Я пишу не в якості виправдання, а заради істини того, що відбувається".

Читайте також: Збірна України з біатлону не поїде на чемпіонат Європи в Тюмені через можливі провокації

Нагадаємо, в поточному сезоні українці виграли три медалі на етапах Кубка світу. Дві "бронзи" виборола Олена Підгрушна, ще одну - жіноча збірна у складі Підгрушної, Юлії Джими, Ольги Абрамової та Валентини Семеренко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі